algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'Escola Municipal de Teatre de Palma celebra el vintè aniversari

Dissabte hi haurà activitats diverses i una trobada d'antics alumnes

J.N.Palma.
L'Escola Municipal de Teatre, ubicada a ses Voltes de Palma, celebra enguany els vint anys. Ho fa amb un seguit d'activitats que comencen dissabte que ve amb una cercavila que, sota el títol de Som el siurel, es passejarà a partir de les 11.00 hores entre la plaça de Cort i el Teatre Xesc Forteza.

Tot seguit s'inaugurarà en aquest espai escènic de la Calatrava una exposió en la qual es recull en imatges els vint anys d'espectacles produïts per aquesta escola. La mostra romandrà oberta al hall fins dia 4 de juny. A la inauguració, prevista per a les 12.00 hores, l'Ajuntament hi convida tots els antics alumnes per celebrar una trobada.

Pere Pavia, qui ha estat al capdavant del centre des de la seva creació, recordà ahir que alguns dels actuals actors professionals de les Balears han sortit d'aquí. Cada curs té uns seixanta alumnes d'entre vuit i devuit anys. Les classes s'imparteixen els dissabtes dematí i els alumnes es distribueixen en grups infantils i juvenils. Es tracta, segons digué, de crear grups heterogenis, i que cada un munti el seu espectacle al voltant d'un tema que els professors els donen.

Després, tant professors com alumnes analitzen el muntatge.

Pere Pavia està satisfet de la feina realitzada. «La missió era crear aficionats al teatre» i aconseguir per sobre de tot «incentivar la creativitat dels infants i joves que passen pel centre», on «es treballa molt la improvisació», afegí.

Per commemorar l'efemèride, l'escola ha decidit tornar a dur a l'escena un dels seus muntatges més coneguts, Naïf. Serà els 27 i 28 de maig al Xesc Forteza. L'espectacle, molt proper al mim i, per tant, molt visual, serà representat pels alumnes més grans del centre i s'hi fa una defensa de la natura.

El 4 de juny, també al Teatre Xesc Forteza, hi haurà una exhibició de Petit circ, en la qual participaran tots els alumnes. Aquesta obra fou la primera que l'escola posà en escena.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris