algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Dol a Mònaco per la mort del papa i l'agonia del seu príncep

Rainier continuava ahir vespre en estat molt crític

Els habitants i turistes de Mònaco, on el catolicisme és la religió de l'Estat, visqueren el dia d'ahir amb doble tristesa per la mort del papa i l'agonia del seu príncep. Les campanes repicaren a mort al petit principat pocs minuts després de la defunció del pontífex, i altres vegades ahir diumenge. Totes les banderes onejaven ahir a mig pal. Per prudència, el principat emeté un missatge perquè els seus 32.000 habitants no interpretassin aquest dol pel traspàs de Rainier.

En un missatge enviat al cardenal Eduardo Martínez Somalo, camarlenc de l'Església, el príncep Albert confià ahir la seva «immensa pena» després de la mort del papa.

En el seu homenatge a Joan Pau II, el regent saludà «la valentia de l'home i del pelegrí vicari de Crist predicant a través del món la fe, la dignitat humana, la llibertat, la veritat, la pau, l'assistència als pobres i la seva esperança en la joventut». «La mort de pontífex ens fa mal, a les meves germanes, les princeses, i a mi mateix, en moments en què el nostre estimat pare lluita contra la malaltia», afegia el missatge.

Al tancament d'aquesta edició, Rainier continuava ingressat en estat crític i sense haver experimentat cap canvi en el seu estat de salut que indiqui una millora. Avui està previst que els metges que atenen el príncep emetin un nou informe sobre el seu estat. La salut del sobirà, el més longeu del món en el càrrec, seguit pel rei de Tailàndia, Bhumibol Adulyadej, de 77 anys, és molt fràgil des del doble pont aortocoronari que li practicaren el 1994.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris