nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

El baríton Igor Gnidii surt triomfador del III Concurs de Cant Francesca Quart

El tenor Arturo Garralón aconseguí la beca amb l'Acadèmia Nacional d'Art Líric d'Itàlia

101640

El tenor Arturo Garralón va ser guardonat amb la beca per a l'Acadèmia Nacional d'Art Líric.

P.GIMÉNEZ.Palma.
El bartíton Igor Gnidii, representant de la República de Moldàvia, es convertí dissabte vespre en el triomfador indiscutible de la tercera edició del Concurs de Cant Francesca Quart, que trobà unanimitat en la designació del jurat i el gust del multitudinari públic que seguí la final a l'auditori del Conservatori de Música i Dansa de les Illes.

A més d'aconseguir els 7.250 euros en metàl·lic del primer premi del concurs, Gnidii fou també l'intèrpret elegit per beneficiar-se del curs de perfeccionament de l'Accademia d'Arti e Mestieri dello Specttacolo del teatre La Scala de Milà -que ha donat suport a aquesta convocatòria del certamen-. Així mateix rebé la placa que els Amics de l'Òpera lliuraren per primera vegada per distingir el millor participant del concurs, que s'ha desenvolupat en aquest escenari des del passat dia 28 de març.

Els dos intèrprets espanyols que eren entre els set finalistes, la soprano Sandra Ferrández i el tenor Arturo Garralón, no varen tenir gaire sort a la final, encara que l'intèrpret andalús aconseguí endur-se la beca de perfeccionament de l'Acadèmia Nacional d'Art Líric d'Itàlia.

Corea, una potència
Després de l'actuació dels set finalistes, que interpretaren dues àries acompanyats per l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears «Ciutat de Palma», el jurat, presidit pel subdirector artístic de La Scala, Giuseppe Montanari, i integrat, entre d'altres, pel director artístic del Teatre Rosetum (Milà), Daniel Rubboli; Sergio Segalini, de La Fenice (Venècia); i Pia Augusta Sebastiani, del Colón de Buenos Aires, decidí guardonar els tenors Ki Hyun Kim i Sung-Kyu Park amb el segon i el tercer premi -dotats amb 3.600 i 1.800 euros respectivament. Representant Corea, ambdós intèrprets demostraren que aquest país s'ha convertit en una potència pel que fa al gènere de la lírica.

El director artístic del certamen, Armando García, valorà molt positivament la III edició del concurs, que ha reunit 47 intèrprets de 14 països, tots «d'un gran nivell i qualitat». Així mateix, García volgué destacar l'«entrega inusual» amb la qual el públic, que omplí l'auditori del Conservatori, seguí la gala, «demostrant entusiasta les seves preferències per un o altre participant i demostrant que l'òpera és un espectacle de passió».

Aquesta entrega i l'alt nivell dels participants que han concorregut al certamen han contribuït, sens dubte, que els convidats internacionals s'hagin enduit una molt bona impressió del Concurs Francesca Quart.

En aquest sentit, el director artístic de la cita assenyalà que Giuseppe Montanari lloà la cita en el seu acomiadament. El subdirector artístic de La Scala afirmà que «el concurs de cant està fet amb tant d'afecte que supleix qualsevol errada humana possible» i desitjà que «el públic i els responsables institucionals s'adonin del que tenen i facin una aposta ferma per garantir-ne la continuïtat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris