nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Mallorca, amb les banderes a mig pal

A pesar que la Constitució declara el territori espanyol com un estat aconfessional, totes les institucions varen decidir sumar-se ahir al dol de milers de ciutadans que es declaren seguidors de l'Església de Roma.

Les seus del Govern, del Consell, les dels ajuntaments i les dels poders judicial, militar i religiós varen aparèixer amb les banderes a mitja asta. Es pot dir que el d'ahir va ser el primer dia de dol per la mort d'un papa de les institucions de les Balears de la història de la democràcia.

Fins i tot, el clima primaverenc que havia fet oblidar el dur hivern que hem patit pareixia que s'havia tornat trist per la pèrdua de Joan Pau II i, com indica el tòpic, fins el cel plorava en forma de pluja.

Igualment, al contrari que altres diumenges, els carrers de Ciutat i dels pobles de Mallorca no estaven gaire animats, tot i que segurament la mort del papa no n'era l'únic motiu.

L'ambient de dia de dol es va estendre també als turistes, molts d'ells procedents de països no catòlics, com són els escandinaus, els britànics i alguns alemanys i holandesos. Tot i que pràcticament ningú no està habituat a la mort d'un papa, aquests turistes del nord encara semblaven més perplexos que els ciutadans illencs o espanyols, ja que fa segles que deixaren enrere l'adoració al bisbe de Roma.

De la mateixa manera, les esglésies i parròquies de Mallorca varen recordar el sant pare en les seves homilies i varen cridar els seus fidels a pregar per l'ànima de Joan Pau II. Fins i tot, algunes esglésies varen canviar la tradicional decoració de les misses dels diumenges per una altra que incloïa al·lusions al darrer papa del segon mil·lenni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris