cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Murgui: «El papa fou l'únic que es plantà a l'àmbit mundial contra la guerra»

El bisbe el recorda com un «home de pau» i oposat al mercantilisme

El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, va parlar ahir de Joan Pau II com si hagués estat el líder desitjat dels moviments socials d'arreu del món.

Entre altres mèrits, Murgui, que va arribar a dinar amb el sant pare, va assegurar que va ser «l'únic home que a l'àmbit mundial es plantà contra la guerra (de l'Iraq)». A més, va afirmar que Joan Pau II ha estat un defensor de «la globalització de la solidaritat enfront d'una globalització mercantilista que pensa guanyar més i més diners».

El bisbe va comaparèixer ahir davant els periodistes amb una sotana negra i vermella coneguda a Itàlia com filata, pels seus fils acolorits. Segons va assenyalar, aquesta sotana era la que duia en una de les visites que va fer al sant pare. A més, Murgui duia una creu que li havia regalat Joan Pau II en la seva visita elímina (que es fa amb altres bisbes de la mateixa arxidiòcesi). En aquella ocasió, el prelat de Mallorca era bisbe auxiliar de València i va coincidir amb el bisbe Teodor, llavors pastor de l'Església mallorquina.

D'aqueixa ocasió i altres que ha estat a prop del sant pare, Murgui recorda que Joan Pau «tenia molta intel·ligència» i «feia preguntes molt directes, estava molt ben informat». El bisbe també va destacar la gana del papa, ja que «es menjava fins i tot les miques».

Al marge d'aquests detalls humans, el prelat de Mallorca va fer una valoració més política del fins dissabte cap de l'Església Catòlica. «Era un líder, viatger, va anar a més de 100 països i 600 ciutats, i tenia una gran capacitat de connexió amb la gent, sobretot amb els joves, que han estat els que més han anat al Vaticà aquests dies. Davant les càmeres se sentia com peix dins l'aigua perquè havia estat actor. Fins i tot, se li notava aquesta virtut en les seves darreres aparicions en públic», va explicar Murgui.

Igualment, el pastor de l'Església de Mallorca va assegurar que Joan Pau II va lluitar contra «una realitat molt secularitzada» a Occident i contra «la misèria» a la resta del món. Murgui va relacionar aquesta obsessió del papa amb el fet que «patí molt» al llarg de la seva vida. Això sí, el prelat assegura que «ho va fer dignament».

Finalment, el bisbe va recordar la fe que tenia el papa en Crist i en la Mare de Déu i va recuperar les primeres paraules que va pronunciar Karol Wojtyla com a bisbe de Roma: «No tingueu por, obriu les portes a Crist».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris