muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Tres mil fidels preguen commoguts a la catedral de Palma pel papa Joan Pau II

El bisbe Murgui centrà la homilia en la figura del sant pare i en la creença en la resurrecció

Prop de 3.000 fidels de tot Mallorca s'acostaren ahir migdia a la Seu per pregar per l'ànima de Joan Pau II durant la missa dominical.

La missa fou concelebrada pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui; pel vicari general, Andreu Genovart, i Joan Darder, president del Capítol de la Seu.

Les primeres paraules de Murgui després de santificar el temple ja versaren sobre la mort de Joan Pau II. «Hem vengut aquí amb el sentiment profund per la mort del nostre pastor universal», assenyalà el bisbe.

Les referències a la mort del pontífex proseguiren durant tota la celebració. Fins i tot, les lectures elegides, una d'elles una carta de Sant Pere que narrava la reaparició de Jesús resuscitat entre els apòstols i l'incrèdul Tomàs, pareixien pensades per recordar la figura de Joan Pau II.

Tot i això, fou durant l'homilia quan Jesús Murgui s'allargà més de mitja hora per parlar sobre les virtuts del sant pare i per recordar als fidels l'esperança en la resurecció.

Continuant amb el seu estil bilingüe, que el defineix d'ençà que arribà a Mallorca, el bisbe va assegurar que «tenia la sensació que moriria en dissabte perquè és el dia de la Mare de Déu i, a més, en la setmana més preciosa de l'any, litúrgicament parlant perquè se celebra que Crist ha ressuscitat i ell (Joan Pau II) ha estat cridat a viure la resurrecció».

En aquest sentit, Murgui va assenyalar als fidels que una de les paraules amb les que podia expressar els seus sentiments davant la pèrdua del pontífex és la de «consol». Igualment, va assenyalar que sentia també «una gran tristor».

A partir d'aquí, el bisbe va endinsar-se en una homilia més centrada en els aspectes de Joan Pau II que trascendien l'Església Catòlica i assegurà que «passaran molts d'anys perquè puguem calibrar la gegantesa del bagatge que ha deixat». Murgui recordà que tingué la sort de concelebrar la primera missa del papa a Roma i indicà que una de les virtuts del sant pare ha estat que «no s'ha venut» perquè «l'Església no es pot vendre. És com una mare, es pot acomodar, pero no es pot vendre».

Finalment, el bisbe assenyalà que el papa ha estat «fort en una època de febleses, i clar en una època de componendes», i que «ha estat un home de Déu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris