muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Fidels de tot el món reten homenatge al papa en la seva mort

Centenars de milers de persones acudiren a llocs sagrats i santuaris per acomiadar-se de Joan Pau II

Centenars de milers de persones acudiren a santuaris i llocs sagrats del catolicisme, des de Polònia a Portugal, a França, Mèxic i altres països per recordar el papa ahir, Dia de la Divina Misericòrdia per a l'Església.

A Portugal, milers de pelegrins arribats dels quatre punts de Portugal i alguns fins i tot de la veïna Espanya es reuniren a Fàtima per assistir a l'eucaristia en memòria del papa, devot d'aquest santuari marià.

Els pelegrins aprofitaren el bon temps regnant a la zona propera a Fàtima, després d'una nit d'intensa pluja, per assistir a la missa dominical oficiada pel bisbe de Leiría-Fátima, Serafim Ferreira i Silva, a l'anomenada Capella de les Aparicions.

A Lourdes (França), centenars de pelegrins, molts d'ells presents ja en la nit de vigília, participaren en les diferents cerimònies organitzades en record del papa, que efectuà el seu darrer viatge precisament en peregrinació a aquest santuari marià el passat estiu.

Processons, misses i actes de recolliment se succeïren en aquest lloc del sud de França en espera d'una «celebració especial abans o després de les exèquies de Joan Pau II» anunciada ahir per l'arquebisbe de Lourdes, Jacques Perrier.

A París, el propi president de la República, Jacques Chirac, i el seu primer ministre, Jean-Pierre Raffarin, participaren en la missa solemne celebrada a la catedral de Notre de Dame, al mateix temps que sonaven les campanes de totes les esglésies de la capital en homenatge a Joan Pau II.

A Espanya, a Santiago de Compostel·la es dedicà l'eucaristia al papa i es van fer sonar les campanes de la catedral, on l'arquebisbe Julián Barrio recordà que Joan Pau II «un dia es féu aquí pelegrí». Les misses i els homenatges es repetiren al llarg de totes les ciutats espanyoles.

En Terra Santa nombrosos pelegrins es congregaren a la basílica del Sant Sepulcre de Jerusalem per pregar per l'ànima de Joan Pau II.

A Mèxic, la Basílica de la Verge de Guadalupe es convertí en un dels centres de peregrinació per a centenars de catòlics mexicans, que es reuniren en ella per plorar la mort del sant pare.

A Xile, el president, Ricardo Lagos, va assistir a una multitudinària missa a la plaça d'Armes de Santiago, on uns quatre mil xilens, amb globus i mocadors blancs, van escoltar les paraules del cardenal Javier Errázuriz.

En aquest país es va recordar la mediació papal entre Xile i Argentina el 1987 per la qüestió de delimitació fronterera entre ambdós països.

Durant el dia d'ahir van continuar fent-se públics comunicats de condolença al Vaticà per la mort del sant pare, com els del president de Perú, Alejandro Toledo, el Govern del qual va decretar tres dies de dol nacional a partir de dilluns.

Molts altres països, com Haití i Panamà, varen anunciar també el dol oficial per la mort del papa Joan Pau II i el mantindran durant tres dies des d'avui dilluns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris