muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Clam a internet perquè Sureda torni dirigir la Casa Museu LLorenç Villalonga

Més de 125 persones reclamen «una política cultural de qualitat no partidista»

72624

Dolça Mulet i Caterina Sureda, a la dreta.


La decisió per part de Dolça Mulet de no renovar Caterina Sureda com a directora de la Casa Museu Llorenç Villalonga ha provocat nombroses mostres d'adhesió en suport de qui va gestionar Can Sabater -residència d'estiu de l'escriptor de «Bearn»- durant sis anys. La darrera iniciativa ha estat la creació d'una pàgina web (www.mallorcaweb.net/suportsureda/index.htm), a través de la qual tothom que vulgui pot signar a favor de Sureda. Fins al moment hi ha hagut 125 adhesions.

En el manifest es pot llegir que «la consecució de tots aquests objectius -es refereix al bon desenvolupament i consolidació dels programes de la Casa Museu- ha estat possible gràcies a la professionalitat, l'eficiència i la resolució de Caterina Sureda, que accedí al seu càrrec mitjançant un concurs-oposició de caràcter públic».

En el text també es pot llegir que «la interrupció d'una trajectòria tan sòlida, coherent i oberta ens sembla inadmissibile, i per això demanam a la consellera de Cultura del Consell de Mallorca que reconsideri la seva decisió de prescindir de Caterina Sureda com a directora gerent de la Fundació Casa Museu LLorenç Villalonga. Això ens retornaria la il·lusió que en aquest país existeix la possibilitat d'una política cultural de qualitat, no partidista i independent».

Entre els signants de la llista hi ha el vicepresident de l'AELC, Gabriel Sampol; Raül David Martínez, professor de catalaà de la Sorbona; Anna Aguiló, directora de la Fundació Josep Pla; l'escriptor Emili Teixidor; Anna Aguilar-Amat, professora de Traducció de la UAB; l'escriptora Carme Riera; la poetessa Susanna Rafart; l'escriptor Isidor Marí; el poeta Manuel Forcano i l'escriptor Alfred Bosch, entre d'altres.

La consellera Dolça Mulet va explicar que «respecto la professionalitat de Sureda, és una persona molt vàlida i ha fet molta de feina, però la presidència del patronat ha perdut la confiança en ella. Tenia un contracte d'alta direcció i per això no se li va renovar. En aquest sentit, Damià Pons va fer molt bé la seva feina per no hipotecar el futur de la fundació quan hi havia pèrdues de confiança».

Mulet també va tranquil·litzar la gent que ha signat el manifest en suport de Sureda i va explicar que «tothom ha de tenir molt clar que serem molt seriosos i som molt conscients del nivell que té en aquests moments la Casa Museu Llorenç Villalonga i que per res del món no baixarem. Posarem solucions per poder treballar amb tranquil·litat».

Per la seva banda, els consellers del PSM al Consell de Mallorca han decidit fer una interpel·lació en la sessió del mes de maig per tal que el tema sigui debatut entre ells i la consellera Mulet. «El tema serà més ampli i es parlarà en general sobre l'estat de totes les cases-museu que hi ha en aquests moments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris