bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Museu Es Baluard acollirà la primera restrospectiva que l'Estat dedica a Erró

La mostra reunirà 66 obres de l'artista islandès, precursor de la figuració narrativa

P.G.Palma.
El Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard acollirà la primera exposició retrospectiva que es realitza a l'Estat dedicada a l'artista Erró, una de les figures més importants de l'art islandès contemporani i precursor de la figuració narrativa als anys 60.

Erró. Retrospectiva 1958-2004, títol de la mostra que s'inaugurarà el pròxim dia 16 d'abril, és una proposta que arriba comissariada per Marie-Claire Uberquoi, directora d'Es Baluard, per tal de donar a conèixer als ciutadans de Palma l'evolució que ha seguit la producció de Gundmundur Gudmundsson (Olafsvik, 1932), Erró, durant quatre dècades.

Concretament, la mostra exhibirà un total de 66 obres representatives del creador -51 teles i 15 collages- per oferir una síntesi detallada del que ha estat el treball pictòric d'aquest singular artista, que, des del 1958, comparteix la seva residència entre París i Formentera.

El caràcter antològic de la mostra fa que s'hagin reunit obres pertanyents a 14 sèries de l'islandès, realitzades des del 1959 fins el 2003. Entre elles, destaquen les que s'inclouen a Meca, Meca Make Up, Les vacances en Suisse, Berlín, Political Paintings, Tableux chinois, Irak o Marilyn Monroe and her friends, entre altres.

La visió d'aquestes peces aportarà dades importants per entendre com al llarg dels anys Erró ha elaborat un llenguatge molt personal basat en l'acumulació de centenars d'imatges procedents de les fonts més variades de la cultura mundial. La publicitat, el còmic, el cinema, la fotografia, la propaganda política, la ciència, la indústria i l'erotisme són en el rerefons de les obres d'aquest artista, que ha fet servir aquest material per configurar les seves grans sèries pictòriques. Unes sèries, d'altra banda, en què el creador reflecteix amb una mirada objectiva i irònica els excessos i les contradiccions d'una civilització, l'actual, embogida per la velocitat i malbaratament tecnològic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris