nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

La cultura musical de les Balears s'endinsa en la nit madrilenya

El I Festival que promociona artistes illencs a la capital es fa avui

P.G.Palma.
La música de Balears posa avui vespre el ritme a la nit madrilenya. La cèntrica sala Cats de la capital de l'Estat acull el I Festival Illes Balears en concert a Madrid, que, amb les actuacions de Jaume Anglada, Albert Vizcaíno, Valentí Mendoza, Indira i Inventari, vol contribuir a promocionar fora de les fronteres de la Comunitat la cultura musical de les Illes.

Així ho va explicar ahir la directora general de Cultura del Govern, Catalina Sureda, qui, acompanyada del director del Festival, José Luis Benejam, destacà que l'esdeveniment, el primer que s'organitza d'aquestes dimensions, «facilitarà la difusió de les arrels, els costums i les tradicions de les Illes» no només entre els residents a Madrid sinó també entre les nombroses cases discogràfiques que tenen instal·lada la seva seu a la capital.

Tant Sureda com Benejam coincidiren a assenyalar que la repercussió i la bona experiència que des de fa sis anys ha tingut el Festival Illes Balears en Concert a Barcelona ha estat decisiva per plantejar ampliar el radi d'acció de la iniciativa, que, cada any, «dóna sortida a la cultura musical» de totes les Illes. Benejam, que destacà la «gran il·lusió amb la qual tots els grups afronten el repte de mostrar el seu art davant el públic de Madrid», restà importància al fet que part de la música que sonarà avui sigui en català, perquè «la música no té idioma», i augurà l'èxit de la convocotària que espera reunir a la sala Cats prop de mil persones.

Pel que fa al cartell d'artistes, el director del Festival apuntà que han estat seleccionats entre els grups que ja han participat en anteriors edicions de l'experiència catalana. Així, els elegits han estat Indira, formació eivissenca, que presenta un format acústic en què fusiona guitarra, veu i percussió per aconseguir uns sons pop-rock; Albert Vizcaíno, cantautor mallorquí, que presentarà temes extrets dels seus dos treballs en solitari; Inventari, representant Menorca, que aterra a Madrid amb un disc recentment publicat, Indirecte; Jaume Anglada, un dels músics més consolidats de Mallorca; i Valentín Mendoza. En representació de tots els seus companys de viatge, Mendoza volgué remarcar la importància que tenen per als músics balears aquestes iniciatives, que «ens permeten sortir d'una manera digna i donar a conèixer el nostre treball».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris