algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

L'estat de Rainier empitjorà ahir vespre i la seva vida s'aguanta per un fil

Tanmateix, els seus fills han donat ordre de mantenir-lo viu amb teràpia activa

Al tancament d'aquesta edició l'estat de salut del príncep Rainier de Mònaco, de 81 anys, era qualificat de «molt precari» pels seus metges, que estimaren que «l'esperança d'un desenllaç favorable és molt dèbil». Aquesta estimació es feia per primera vegada des de la seva entrada a reanimació. Tanmateix, l'equip mèdic, en total acord amb els fills del príncep, consideraren justificat continuar una teràpia activa, afegia el comunicat.

La salut de Rainier de Mònaco va sofrir un sobtat empitjorament, després de ser hospitalitzat per una infecció asprepulmonar al centre cardiotoràcic del Principat, el passat 7 de març. Una «recaiguda infecciosa» va obligar el dia 22 a traslladar-ho a la unitat de cures intensives, on roman des de llavors.

Ja fa 10 dies que les seves filles, Carolina i Estefanía, i el príncep hereu Albert, fan torns per estar a la seva vora. Albert assolí també la regència del Principat, tot i l'existència de certs dubtes sobre la capacitat d'arribar a l'omnipresència del seu progenitor, tot «un pare» pels monegascs.

Cal destacar que la decisió d'atorgar la regència a Albert per part del Consell de la Corona, constatant la «impossibilitat» del cap d'Estat per conduir els assumptes del seu país, és molt inusual. La competència d'aquest òrgan es redueix, menys en una excepció extrema, a la de la consulta. En un missatge dirigit al poble, Albert va fer saber immediatament que assumirà «amb força, convicció i passió» la «plenitud dels poders» en nom del seu pare. «De moment, no canviarà gran cosa, però quan tingui les mans lliures, farà prevaler la seva visió» i «canviarà molt les coses», estima un parlamentari monegasc que requerí conservar l'anonimat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris