algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Es Baluard cedeix trenta-cinc peces del seu fons d'art a museus d'Europa i Àsia

La col·lecció permanent del Museu aixeca l'interès dels centres d'art internacionals

80804

«Visage dans étoile», ceràmica de Picasso del 1947.

El Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard va obrir les seves portes fa poc més d'un any. Des de llavors, ha cedit a diverses institucions i centres culturals 35 peces que han format part, o encara estan formant part, d'onze exposicions que han visitat diferents llocs del món.

El fons d'Es Baluard està despertant un gran interès a nivell internacional, reclamant països com Itàlia o Japó peces de la col·lecció permanent del centre per incloure-les en exposicions temporals. El Prefectual Ceramic Museum de Seto, Japó, acull des del passat 21 de març, i fins el pròxim 25 de setembre, l'exposició Picasso. Ceràmiques i tradició, que compta amb tres peces cedides per Es Baluard. La ciutat de Como, per la seva part, presenta des del 18 de març fins al 17 de julioPicasso. The seduction of the classica, amb nou ceràmiques pertanyents als fons del centre.

El Museu d'Art Contemporani Esteban Vicente de Segòvia va ser el primer centre a demanar deixat a Es Baluard una obra de la seva col·lecció, avançant-se fins i tot a la inauguració del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma. Es tractava de Guardian n.3, de Motherwell, que es va incloure a la mostra L'expressionisme abstracte americà a les col·leccions espanyoles i que va poder veure's del 7 d'octubre de 2003 a l'11 de gener de 2004. Després va arribar Picasso. Ceràmiques, que es va exhibir al Centre Cultural Casa del Cordó de Burgos i en el Cercle de Belles Arts de Madrid, i que va comptar amb 14 peces de la col·lecció d'Es Baluard.

Joaquim Mir. Mallorca i altres paisatges va visitar la Fundació Caixa de Girona (Girona), l'Obra Social i Cultural Caixa Segòvia (Segòvia) i la Fundació Caixa Sabadell (Sabadell). Torrent de Pareis, de Joaquim Mir, va ser la tela que Es Baluard va prestar per a aquesta mostra itinerant.

La poètica de Conca. 1964-2004. Quaranta anys després va estar del 16 de novembre de 2004 fins al 16 de gener de 2005 al Centre Cultural de la Vila de Madrid. Les obres cedides pel museu van ser La parada, de Xavier Grau; Weiser, de Partenheimer i Figura impossible, d'Yturralde.

El Casal Solleric va acollir del 25 de novembre de 2004 al 16 de gener de 2005 el muntatge Ellis Jacobson. Antològica que va comptar amb Tresor llunyà, d'aquest artista, mentre que el Complesso Monumentale diu Santa Sofía (Itàlia) va mostrar del 18 de desembre de 2004 al 13 de març de 2005 Picasso. I luoghi i i riti del mite, amb tres ceràmiques dels fons del Museu Es Baluard.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris