algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'oposició critica l'Ibatur per fer promoció exterior amb la tuna

Diuen que no és gens representativa de la cultura de les Illes


La promoció externa de les Illes Balears feta per part de l'IBATUR amb la presència de la tuna de la UIB en les fires internacionals va ser criticada ahir amb duresa pels partits polítics de l'oposició, que també varen carregar contra el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma per la seva col·laboració en el festival de tunes de Palma.

El diputat socialista Celestí Alomar va explicar que «és un fet curiós i jo no em vull ficar amb les tunes, però estic ben segur que no són per a res allò més representatiu de la cultura de les Illes Balears, ni molt manco. L'Ibatur i el Govern han mostrat de forma sistemàtica una absència absoluta de sensibilitat cap a una política de turisme cultural per a les Illes Balears».

Alomar també va explicar que no s'ha desenvolupat cap de les inversions previstes a Can Serra, el quarter d'Indentendència ni a Son Real, «és a dir, no s'ha potenciat per a res el turisme cultural a Mallorca i demostra que no tenen cap mena d'estratègia. La conselleria de Turisme també du una política a fires que continua anant dirigida als sectors dels touroperadors, és a dir, s'equivoquen d'estratègia».

La consellera insular Bàrbara Bujosa, va explicar que «crec que promocionar les Illes Balears a l'exterior amb les tunes és una estupidesa. Les tunes tenen una implicació molt recent a l'illa i, a més, no han tengut cap representativitat, ningú no s'hi sent identificat. És un despropòsit total que institucions com el Consell donin suport a iniciatives com el festival de tunes, promocionant elements externs a la nostra cultura, mentre li neguen les subvencions i les aportacions a entitats ben nostres».

El PSM demanarà en la propera sessió del ple del Consell que «es donin explicacions sobre aquesta subvenció i sobre la cessió del pati de la Misericòrdia», a la vegada que recordà que «l'Ajuntament de Palma, per exemple, margina sistemàticament el grup Al Mayurca».

Per la seva banda, el coordinador general d'Esquerra Unida, Miquel Rosselló, va explicar que «una vegada més el senyor Flaquer demostra les seves grans iniciatives en matèria de promoció turística, el darrer que ens faltava era dur la tuna arreu del món».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris