algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El príncep Albert ja ha assumit la regència del Principat de Mònaco

Una de les darreres entrevistes de Rainier desferma una batalla mediaticojudicial

La regència de Mònaco fou assumida ahir pel príncep hereu, Albert, mentre el seu pare, Rainier, continua lluitant contra la mort i s'encetava una batalla mediaticojudicial per una de les darreres entrevistes al príncep monegasc.

L'assumpció per Albert, de 47 anys, de la regència, a causa de l'«impediment» del sobirà per tal d'exercir les seves funcions, fou anunciada en un breu comunicat emés pel seu gabinet, mentre els metges guardaven silenci sobre l'estat del pacient, de 81 anys. L'estat de Rainier fou qualificat pels facultatius de molt fràgil i el seu pronòstic vital d'«extremadament reservat» el passat dimarts, i, dimecres, indicaren que no hi havia canvis notables.

La notícia de la regència pot reviure la presència dels mitjans de comunicació a aquest miniestat mediterrani, que havia estat massiva a principis d'aquesta setmana i, la seva tasca, almenys pel que fa a la televisió, es trobà amb obstacles per filmar amb llibertat la part exterior de la clínica i del palau. El diari Nice Matin, que té una edició pròpia per a Mònaco, anuncià ahir la presentació d'una denúncia per «falsificació» contra VSD, en considerar que aquesta revista dedicada al cor havia ursurpat sense el seu permís una entrevista que ell mateix ja havia publicat el mes de maig de l'any 1999.

«Rainier: la seva entrevista testament» fou el titular de VSD en la seva portada d'aquesta setmana per presentar un document que apareixia com una «exclusiva», quan en realitat les respostes del sobirà dataven de la primavera de 1999, en els 50 anys en el tron.

«Ens ha semblat tan gran que hem decidit demandar VSD, que «no havia demanat res, absolutament res», abans de reproduir les 27 respostes del príncep amb les seves 27 preguntes, explicà el redactor en cap de Nice Matin, Dominique Dabin. L'entrevista, que havia estat sol·licitada per escrit al Palau, dóna la seva autorització amb la condició que fos exclusivament per al diari de Niça, que va excloure revendre-la, assenyala Dabin.

El redactor en cap justificà la denúncia perquè «sembra el dubte entre nosaltres i el Palau», quan en tractar-se del diari local de Mònaco «no ens podem permetre el menor distanciament», i indicà que reclamarà la retirada de la revista en l'àrea de difusió de Nice Matin, i no una indemnització econòmica.

En les respostes donades l'any 1999, el sobirà va admetre que quan es casà amb Grace Kelly tenia «una certa tolerància» cap a aquesta premsa, que volia «sobretot parlar de felicitat», mentre que ara s'ha convertit en la recerca de l'«escàndol a qualsevol preu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris