algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Primera falta del papa

Joan Pau II no pogué dirigir ahir el rés de l´Àngelus, però saludà els fidels des de l'hospital

73080

Joan Pau II indicà el lloc on acaba de ser intervingut.

REUTERS

Malgrat estar malalt, amb una traquiotomia i molt feble, Joan Pau II, de gairebé 85 anys, no va voler faltar a la cita de l'Àngelus i, encara que no va poder dirigir el rés, va fer un gran esforç i va aparèixer a la finestra de la seva habitació de l'hospital Gemelli per impartir la benedicció.

No estava prevista aquesta aparició, que va agafar per sorpresa els milenars de persones reunides al Policlínic romà i a la plaça de Sant Pere del Vaticà, on el «número tres» de la Santa Seu, l'arquebisbe argentí Leonardo Sandri, acabava de llegir en nom seu el text previst per a aquest Àngelus, el primer en els 26 anys de Pontificat que no resava el papa.

Pocs minuts després del migdia i just en acabar Sandri de beneir en nom del papa, les cortines de l'apartament que ocupa Joan Pau II a la desena planta del Gemelli van començar a obrir-se, apareixent el pontífex darrere dels vidres, assegut en una butaca que empenyia el seu secretari Mieczyslaw Mokrzycki.

Al seu costat hi havia el cardenal secretari d'Estat, Angelo Sodano, i el seu secretari de tota la vida, l'arquebisbe Estanislao Dziswiz. L'aparició va durar un minut escàs i se'l va veure com es tocava el coll.

Joan Pau II presentava aspecte molt feble i els gests de la seva cara reflectien patiment.

Traient forces ningú no sap d'on va impartir la benedicció. Immediatament després van tornar a tancar-se les cortines.

Molts dels fidels presents al Gemelli van esclafir a plorar emocionats, mentre nombrosos joves, entre ells un centenar d'espanyols membres del grup «Sant Miguel», li van cantar cançons i el van animar a no «cedir».

L'aparició del sant pare, segons els seus metges, és la millor mostra que es recupera satisfactòriament, encara que la precaució és imprescindible.

Un dels metges, Rodolfo Proietti, va dir després de l'aparició que «millor així...», evitant afegir més. La discreció dels metges és total i durant aquests dies d'hospitalització no s'ha filtrat cap informació sobre la salut del pontífex.

Tota la informació oficial la canalitza el Vaticà, el portaveu del qual, Joaquín Navarro Valls, és l'encarregat de fer públics els informes mèdics.

El papa havia ordenat que avui resàs l'Àngelus en el seu nom l'arquebisbe Sandri, que llegís el text i impartís la benedicció.

El Vaticà -davant de la importància d'aquest fet, ja que és la primera vegada des de 1978, quan va ser elegit pontífex, que no ho fa- va organitzar el rés a l'atri de Sant Pere.

«Pens en els que estan reunits a la plaça de Sant Pere i els que des de tots les parts del món s'interessen per mi. Us deman que continueu resant per mi», va escriure el papa al text llegit per Sandri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris