algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Un aldarull dels que marquen una època

La companyia La Moderna escenifica cada dia el segle XIX al mercadet pagès de les Drassanes

P.P. Palma.
Amb motiu del dia de les Illes Balears un mercat pagès ha envaït la plaça de les Drassanes, on es poden adquirir productes de la terra i objectes que tenguin a veure amb la decoració. Així mateix, hi pul·lulen personatges del segle XIX i principi del XX, en un muntatge de la companyia La Moderna.

De sobte, el visitant es trasllada a una època pretèrita i pot veure un barber, un matrimoni molt estirat, la seva infermera, un soldat que la vol festejar; Romerales i Martínez, dos guàrdies civils, l'aixecador de pesos; el fotògraf i el seu estiu, el contrabandista, el metge, el capellà, les beates i la prostituta. És una lluita entre les tendències arcaiques i les liberals, que es troben enmig del mercat i n'armen una de grossa.

L'enfrontament entre el capellà i la prostituta agafa tons de gran vivor. El capellà corre, insulta, copeja, la Policia hi intervé i ell acaba per terra, desmaiat, amb els ulls en blanc. Les beates, a la vora, intenten reanimar-lo a cops de ventall, mentre li recomanen que d'ara endavant vigili el colesterol.

La funció, que es representa aquests dies, està agradant d'allò més als visitants del mercat pagès, en una manera curiosa de celebrar el Dia de les Illes Balears. Com a mínim, amb unes bones rialles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris