muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Els músics s'enfronten a la direcció d'Assaig per l'ús de les ajudes dels locals

Cort ha decidit congelar la subvenció del 2005 fins que la situació s'hagi normalitzat

84944

L'AJFM no rebrà ajuts fins que la seva situació amb la direcció d'Assaig es normalitzi.

J.C./L.M. Palma.
La subvenció de 90.000 euros anuals atorgada per Cort el passat desembre a l'Associació de Joves pel Foment de la Música (AJFM) ha encès un conflicte entre la direcció d'Assaig, composta per Pep Bauzà, Julian de Juan i Joaquín José Dos Santos, i part dels músics associats a l'AJFM, presidida també per Dos Santos.

Això ha provocat la congelació per part de Cort de la subvenció corresponent a l'any 2005, fins que les parts enfrontades arribin a un punt de consens. Un enfrontament tal vegada iniciat quan la direcció d'Assaig també esdevingué inicialment de l'AJFM. Els contractes d'arrendament dels locals estipulaven preus que oscil·laven segons la seva mida «entre 150 i 220 euros», explicà Bauzà. Amb la subvenció de 150 euros mensuals, el local seria més assequible per als músics. Un total de 50, dels 67 espais, els estipulats al conveni se'n veurien beneficiats.

En aquest aspecte Pep Bauzà al·legà ahir que «els preus que s'han estat pagant ja incloïen la subvenció ara atorgada, en previsió que es fes palesa». En no ser reflectida aquesta condició en els contractes, molts músics van reconèixer no haver estat informats d'aquesta condició. Un error reconegut per Bauzà, «ja que els vam informar verbalment d'aquest fet, si a alguns no se'ls va fer saber fou un error».

Això generà crispació i dubtes entre un ampli sector dels clients del centre Assaig, i socis d'AJFM. Després de diverses reunions entre músics i empresa, el passat 15 de febrer, el sector crític de l'AJFM féu públic un comunicat a la web www.isladelamusica.com en el qual posaven sobre la taula la seva versió dels fets: la presentació d'un nou contracte per part de l'empresa, amb un augment de preus que, amb el descompte de la subvenció deixava l'import total en el mateix que s'havia estat pagant.

Així mateix segons explica el comunicat s'exigí als grups una declaració signada en la qual es reconeixien membres de l'associació. Els quatre vocals de l'associació, Tolo Grimalt, Pedro Subiri, l'advocat Pedro Cerdà i Antonio Fructuoso, posaren en funcionament una recollida de signatures per confrontar les postures, aconseguint el suport de 113 persones corresponent a 34 dels 67 locals. A més, segons el comunicat emès «els propietaris de la Sala Assaig comencen a coaccionar tot músic que es creua en el seu camí per signar amb l'amenaça de treure'ls al carrer».

Segons explicà l'advocat i vocal de l'associació Pedro Cerdà, «ambdues versions són demostrables davant un jutge. Però l'error de forma en els contractes suposa un engany». La postura del sector crític és estudiar a fons el tema ja que «els músics representats no tenen capacitat adquisitiva per tirar endavant una demanda, tot i que tothom pot posar una denúncia per esbrinar on són els 150 euros que els corresponen». «No sabem on estan els 90.000 euros que es van concedir per l'any 2004. No ens han deixat consultar els estatuts i haurem d'anar al registre del Consell per saber-ho».

En aquest sentit es pronuncià ahir el regidor de Cort Rafel Duran, afirmant que «la subvenció quedarà congelada fins que la situació de l'associació s'hagi normalitzat». «Em sap greu, el pressupost estarà disponible en el moment que hi hagi una solució positiva». Segons Duran «a Assaig també hi ha grups de fora de Palma, hem mostrat una bona disposició, però cal una entesa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris