nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

La Diada mira cap a la reforma de l'Estatut

El Mercadet d'Oficis de Balears obre el programa d'actes que commemoren l'efemèride

P.G.Palma.
El pròxim dimarts, dia 1 de març, es compleixen 22 anys de l'Estatut d'Autonomia, «la base de la nostra identitat, de la nostra unitat i del nostre sentiment de poble». Amb aquesta afirmació, la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, donà ahir el sus oficial al programa d'activitats que commemoren enguany el Dia de les Illes Balears.

Acompanyada per la batlessa de Palma, Catalina Cirer, Estaràs no va poder obviar després de tan important al·legat que «ens trobam en un moment de plena voràgine» en què un consell de savis estudia la reforma de l'Estatut, que, segons augurà, «es farà dins del marc constitucional i cercarà el màxim consens entre partits» en qüestions com el finançament, l'ampliació de les competències o la millora de les ja transferides. De fet, la vicepresidenta assegurà que el nou Estatut institucionalitzarà aspectes com les compensancions per la insularitat o el Règim Especial de Balears.

La també consellera de Relacions Institucionals va fer aquestes declaracions juts després de tallar la cinta que, simbòlicament, inaugurava l'envelat de les Lletres i les Ciències, una de les propostes lúdiques de les festes, que s'ubica al passeig Sagrera.

Mentre tenia lloc l'acte protocol·lari, l'entorn d'aquest espai anava cobrant vida. Els primers raigs de sol que es veien en una setmana convidaren els més matiners a visitar el Mercadet d'Oficis de Balears, que, des d'ahir i fins el pròxim dia 2, roman instal·lat a la plaça Drassanes de Palma.

Tot i que el temps anà empitjorant a mesura que passà el dia, durant tota la jornada, l'espai, que compta enguany amb 67 aparadors als quals s'exhibeixen una selecta mostra de la gastronomia, l'artesania i els oficis propis de la cultura de les Illes, va rebre la visita de nombroses persones, que van poder gaudir a més de l'animació de xeremiers i espectacles de teatre al carrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris