algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El papa no resarà l'Àngelus per primera vegada en vint-i-sis anys

Els metges volen evitar un recaiguda després de la recent operació


Per primera vegada en els seus 26 anys de pontificat, Joan Pau II no resarà avui l'Àngelus, que serà llegit i resat en el seu nom pel substitut de la Secretària d'Estat, l'arquebisbe argentí Leonardo Sandri, qui també donarà la benedicció.

El pontífex, de gairebé 85 anys, seguirà l'Àngelus des de l'habitació que ocupa a la desena planta del Policlínic Gemelli de Roma, on va ser sotmès la nit de dijous a una traquiotomia perquè pogués superar la crisi respiratòria aguda produïda per una recaiguda de la grip que va agafar a últims de gener.

«El text de les paraules del sant pare per al rés de l'Àngelus serà llegit diumenge 27 de febrer pel substitut de la secretaria d'Estat, l'arquebisbe Leonardo Sandri, des de la plaça de Sant Pere. Sandri guiarà la pregària mariana i donarà en nom del papa la benedicció. Joan Pau II s'unirà al rés de l'Àngelus des de la seva habitació del Gemelli», va afirmar el portaveu vaticà, Joaquín Navarro Valls, en una escarida nota.

Seguint la benedicció s'evitarà que torni a agafar fred, en el cas que sortís a la finestra, i eventuals infeccions -que són les més temudes en aquests moments de postoperatori, i alhora també s'evita exposar-lo als fidels amb una cànula a la laringe.

Coneixent l'interès que el papa sempre ha mostrat pel rés marià d'Àngelus, una cita per ell irrenunciable, és fàcil suposar el dolor amb el qual ha hagut de renunciar a presidir-lo. Que era per a ell un acte irrenunciable ja es va veure en 1981, quan només tres dies després de l'atemptat que a punt va estar de costar-li la vida el 13 de maig a la plaça de Sant Pere del Vaticà, va dirigir l'Àngelus des del llit de la seva habitació del Gemelli.

En aquella ocasió, amb aspecte molt feble va donar les gràcies a la Verge Maria i va perdonar el terrorista Alia Agca, el turc que el va tirotejar. En aquella ocasió va donar les gràcies a tot el món pel suport rebut i va afegir: «Al meu agressor li dic que l'he perdonat. Com a sacerdot i víctima et dic que continuu sent Totus Tuus», lema triat pel seu pontificat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris