nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Europa nega al Consorci de Pollentia fons per poder excavar la ciutat romana

Tècnics de Madrid estudien tres ubicacions per construir el futur museu monogràfic

95794

El batle Ferrer (centre) amb el director insular de Patrimoni, Joan Mas, i altres representants del consorci.

JOANA NICOLAU.Palma.
El Consorci de Pollentia no gaudirà de fons europeus per a la propera campanya arqueològica. L'organisme havia sol·licitat suport per disposar durant tres anys d'un equip d'investigació permanent amb càrrec al programa Interrec 3. El motiu al·legat per Europa són «deficiències tècniques» en la documentació i «manca d'experiència en programes europeus».

Els arguments per tomar el projecte no han estat ben rebuts pels integrants del consorci, que ja han subsanat les deficiències i tornat a presentar la proposta, amb uns nous socis, per optar a un altre paquet d'ajudes europees. El regidor de Patrimoni de l'Ajuntament d'Alcúdia, Miquel Llompart, assegurà que insistiran per aconseguir ajudes com sigui perquè els arqueòlegs excavin durant sis o set mesos, i la resta de l'any es dediquin a catalogar i a inventariar les troballes. Aquest objectiu es considera fonamental per conèixer realment la ciutat i treure-la a llum. Cal recordar que «a hores d'ara, de les vuitanta hectàrees protegides del recinte de Pollentia, tan sols se n'ha tret a llum un deu per cent».

De moment, el Consorci de Pollentia ha aprovat un pressupost per enguany que apuja a 209.000 euros, que suposa un increment del nou per cent respecte de l'any passat. Així mateix, Llompart explicà que s'està estudiant incrementar la campanya d'excavacions a quatre mesos amb càrrec a un remanent del Consorci que suma uns 30.000 euros.

D'altra banda, tècnics del Ministeri de Cultura se desplaçaren a finals del mes passat a Pollentia per examinar al detall possibles ubicacions per al futur museu monogràfic de Pollentia. A més de la ubicació proposada pel Consorci, una profunda sínia que es construí en temps del franquisme a l'interior del jaciment, se sumen altres dues. Llompart explicà que una d'elles són terrenys municipals i l'altra privats. Aquests darrers toquen amb el jaciment i el consorci ja ha mantingut converses amb la propietat per si finalment és l'opció escollida per Madrid.

La infraestructura, una antiga reivindicació, i que figura al pla director de Pollentia, seria costejada per Madrid amb suport d'altres administracions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris