nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

La Sala Muntaner de Barcelona acollirà l'obra «Esquena de ganivet»

Es presentarà gràcies a l'ajuda de l'Institut d'Estudis Baleàrics

Esquena de ganivet arribarà a la Sala Muntaner de Barcelona gràcies a l'ajuda de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB). L'obra basada en textos del poeta Damià Huguet es representarà a la ciutat comtal del 3 de març al 2 d'abril amb la possibilitat de romandre dues setmanes més en cartell.

«La peça és un espectacle biogràfic que intenta aprofitar el trampolí del teatre per presentar la figura d'Huguet als espectadors», explicà Pep Tosar, director i intèrpret de la història al costat de la cantant Adele, el guitarrista Jordi Riera i el ballarí Pep Ramis. El cinquè protagonista és un documental basat en entrevistes amb diferents personatges clau en la vida d'Huguet, realitzat per Miquel Àngel Raió i que serveix de fil conductor.

Huguet era «un home poc convencional, molt polièdric». L'espectacle n'havia de mostrar les múltiples facetes, d'aquí la inclusió de les cinc veus. «El muntatge intenta ser representatiu, doncs, dels diferents aspectes del poeta». La música, amb cançons de jazz, protegeix la vida d'Huguet, «expressant a través de les lletres les seves vivències».

Segons Biel Huguet, fill de l'escriptor, espectacles com Esquena de ganivet permeten fer arribar la perifèria al centre des de la mateixa perifèria». «El meu pare feia una poesia existencialista i innovadora des de Campos, un còctel complicat que volia traspassar fronteres, una cosa que podrà succeir gràcies a aquesta història». La intenció final de l'obra és «aconseguir que l'espectador s'apropi a Damià Huguet i llegeixi els seus versos», en paraules de Tosar. Uns versos «avantguardistes i sempre a la recerca de nous camins d'expressió i d'experimentació», conclogué Janer Manila, president de l'IEB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris