nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Fira Agrícola i Ramadera du a Son Ferriol la tradició rural de l'Illa

La tradicional cita celebra la seva XIII edició del 5 al 13 de març

Amb unes previsions que esperen superar els 180.000 visitants de la passada edició, l'Associació d'Agricultors i Ramaders de la Part Forana de Palma ha organitzat la XIII Fira Agrícola i Ramadera de Son Ferriol. L'esdeveniment, que inclou un ampli programa d'actes lúdics i culturals, es desenvoluparà del dia 5 al 13 de març.

La cita, al marc de la qual se celebrarà la VIII Fira d'Animals de Caça, comptarà enguany amb un espai de 70.000 metres quadrats als quals s'ubicaran 270 expositors d'artesania i petit comerç. Una rica i diversa oferta per «reivindicar l'espai agrari i ramader de l'Illa, així com per mantenir vives activitats tradicionals del camp mallorquí», principal objectiu de la fira tal com va recordar Andreu Garau, president de l'Associació d'Agricultors i Ramaders de la Part Forana.

Juntament amb Garau, a la presentació del programa d'activitats que arrencaran amb el pregó del conseller d'Interior, José María Rodríguez (dia 5), van assistir el regidor de Treball, Economia i Comerç de Cort, Sebastià Sansó, i el coordinador general de la fira agrícola, Jordi Llabrés.

Precisament, Llabrés destacà les novetats que enguany porta la cita que abasta dos caps de setmana i que ha comptat amb un pressupost de 180.000 euros (el 70% del qual és aportació de l'Ajuntament). Així, a les tradicionals curses de cavalls, exhibicions de cans de cacera, competició de vehicles 4 x 4 i exposicions de pintura, artesania i fotografia, la present edició ha organitzat una exhibició de forja de rodes de carro, els dies 12 i 13, «un ofici artesà que gairebé ha desaparegut»; una mostra de cotxes «tuning», que se sumarà a la tradicional mostra de cotxes antics, i la celebració del I Concurs Nacional de cant de caderneres, dia 13.

En el marc de la Fira Agrícola i Ramadera tindrà lloc també la inauguració de la restauració de sa Creu Vermella de Son Ferriol, amb la presència de la batlessa Catalina Cirer.

Llabrés afirmà que l'Associació d'Agricultors i Ramaders de la Part Forana de Palma intenta amb iniciatives com aquesta que el barri de Son Ferriol mantengui l'esperit agrícola, tot i que va reconèixer que «s'ha convertit en un lloc privilegiat per viure i la pressió urbanística és molt forta».

La fira clourà el seu programa dia 13 amb una jornada dedicada als més petits que inclourà exhibicions d'animals de races autòctones i exòtiques, exposicions de cotxes antics, exhibicions eqüestres i cavalcada de ponies, jocs infantils i un final de festa amb focs d'artifici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris