muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Els directius del Museu Nacional d'Història rus visiten Es Baluard

L'arquitectura i el fons del centre «impressionaren» Skurko i Igumnova

Els responsables del Museu Nacional d'Història de Rússia van recórrer ahir les instal·lacions del Museu Es Baluard i quedaren gratament impressionats per «la seva genuïna arquitectura» i els seus «interessants fons».

Alexandre Skurko i Tamara Igumnova, director i subdirectora del centre rus, són a l'Illa per seleccionar una sèrie d'obres pertanyents a la col·lecció Nins de la Fundació Jakober & Vu, que formaran part d'una exposició que el museu moscovita prepara per al desembre. Aquesta col·laboració -de la qual avui coneixerà els detalls el conseller de Cultura del Govern, Francesc Fiol- ha estat possible gràcies a la mediació de Christie's. Precisament, Skurko i Igumnova van realitzar la visita a Es Baluard acompanyats per l'artista Ben Jakober i les representants de la casa de subhastes a Moscou, Londres i Madrid, Ana Belorusova, Ellen Plant i Piru Cantarelles.

Moguts pel seu interès per l'art, i amb l'objectiu d'aprofundir en un «model de gestió totalment diferent» al rus, l'exministre de Cultura Skurko i Tamara Igumnova van voler visitar Es Baluard. En acabar el seu recorregut, ambdós es van mostrar impressionats per «la idea genuïna de l'arquitectura, tant a l'exterior com a l'interior», afirmà Igumnova. «La integració que s'ha fet de la fortalesa antiga amb la construcció moderna està molt ben pensada i executada», assenyalà la subdirectora, que també lloà el joc de volums i de nivells i la connexió entre totes les parts. Prova de la bona impressió que s'enduien és que no descarten contactar amb l'arquitecte Luis García-Ruiz perquè «ens pugui assessorar sobre com es pot distribuir l'espai de l'edifici Lenin», que s'ha de condicionar per acollir la col·lecció russa del XX.

La col·lecció d'Es Baluard també va despertar l'interès d'Igumnova i Skurko. «La cronologia i la disposició de les peces és molt interessant i si l'exterior és una obra d'art en si mateixa, el contingut no el desmereix».

Dins l'esperit de col·laboració que el Museu Nacional d'Història de Rússia enceta amb la Fundació Jakober & Vu, Tamara Igumnova afirmà que, si sorgeix l'oportunitat, «estaríem encantats de mostrar aquí la nostra col·lecció, que no s'ha vist mai a Espanya». El fons del centre moscovita, amb més de 4.500 objectes, il·lustra la vida de totes les capes socials del país, des de l'antiguitat fins als nostres dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris