algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

La Comissió dóna llum verda a 4 investigacions amb cèl·lules mare

Tres dels projectes aprovats són d'Andalusia i un del País Valencià

La Comissió de Seguiment i Control de la Donació i Utilització de Cèl·lules i Teixits Humans de l'Institut de Salut Carlos III ha emès informes favorables a quatre projectes d'investigació amb cèl·lules mare embrionàries, tres procedents de la Junta d'Andalusia, i un de la Generalitat Valenciana.

La Comissió no ha atorgat informe favorable a un cinquè projecte, remès també per la Generalitat Valenciana, segons va informar ahir en una nota Sanitat, Ministeri al qual pertany la Comissió. El científic Bernart Soria es mostrà satisfet per aquest informe i afirmà que «després de 5 anys de lluita ja comença la investigació legal».

Els quatre projectes sobre els quals la Comissió ha informat favorablement són: «Obtenció de cèl·lules productores d'insulina a partir de cèl·lules embrionàries humanes», del qual és investigador principal Bernat Soria (Laboratori Andalús de Teràpia Cel·lular en Diabetis Mellitus).

Un altre projecte és «Aïllament i diferenciació de cèl·lules mare humanes embrionàries i adultes per al tractament de malalties neurodegeneratives», del qual és investigador principal José López Barneo (Hospital Verge de la Rosada de Sevilla).

També l'«Estudi de l'expressió gènica i d'antígens del CMH de cèl·lules i línies embrionàries humanes, cèl·lules de línies tumorals (germinals i no germinals) i teixits normals fetals i adults», del qual és investigador Àngel Concha (Hospital de Granada).

El quart es titula «Derivació de línies de cèl·lules mare embrionàries humanes amb grau terapèutic a Espanya, del qual és investigador principal Carlos Simón Vallés (Centre Superior d'Alta Tecnologia de València)». La Comissió no ha atorgat el seu informe favorable a un altre projecte remès recentment per la Generalitat Valenciana per «no ajustar-se a la normativa que regula la utilització de cèl·lules i teixits embrionaris».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris