algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El programa Art Jove del Govern inclourà dues modalitats de dansa

També es vol fomentar la literatura respectuosa amb el gènere

S.B./EFE. Palma.
La nova convocatòria del programa Art Jove del Govern de les Illes Balears mantindrà els deu certàmens de la passada edició i a mes a més incorporarà les modalitats de dansa clàssica i contemporània i obrirà la possibilitat de presentar una nova versió de contes infantils tradicionals des d'una perspectiva de gènere.

La consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig, i el director general de Joventut, Juan Manuel Gómez, varen presentar ahir el certamen i asseguraren que se superarà l'èxit de les convocatòries anteriors. L'any passat hi varen participar un total de 1.200 joves de tota la comunitat.

La convocatòria manté els certàmens d'arts plàstiques, còmics, disseny, arquitectura, vídeo, música per a joves intèrprets, música jove contemporània, literatura, arts escèniques i fotografia. Els contes tradicionals reinventats comptaran amb la col·laboració de l'Institut de la Dona amb la idea de resituar el paper de la dona en aquest imaginari popular. «Aquesta nova manera de contar un conte pot ser molt interessant des del punt de vista social», va apuntar la consellera Puig.

El programa Art Jove està dirigit a joves d'entre 16 i 30 anys, però en la modalitat d'arquitectura el límit d'edat és de 35 anys. La dotació de tots els premis és de 52.000 euros, mentre que el cost del programa és de 160.000. La implantació del certamen de dansa sorgeix d'una reivindicació del mateix col·lectiu que reclamava que aquesta activitat també fos present en el gran programa cultural del Govern balear per als joves.

Per la seva banda, la consellera de Presidència va destacar que durant la present convocatòria es continuarà impulsant la descentralització iniciada l'any passat amb el desenvolupament de les semifinals i de les finals en diferents localitats de les quatre illes que componen l'Arxipèlag. El termini d'inscripció en totes les modalitats es tancarà el proper 1 d'abril.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris