algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Rebuig general, però fins a un cert punt

Tots els partits del Parlament condemnen les amenaces de mort contra Sebastià Alzamora, que no arribaran al fiscal perquè el PP ho impedeix

59714

A la comissió es varen votar cada un dels punts per separat.

P.GIMÉNEZ.Palma.
El Parlament de les Illes Balears condemnà ahir de manera «rotunda» i unànime l'acte d'incitació a la violència realitzat pel Círculo Cultural Mallorquín contra la persona de l'escriptor Sebastià Alzamora. Tanmateix, el vot en contra del Partit Popular evità que la Cambra balear es dirigeixi a la Fiscalia per instar a la investigació dels fets.

Amb el vot contrari del PP i l'abstenció d'UM, també es refusà l'últim punt de la proposta no de llei presentada pel PSM davant la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals de la Cambra. Aquest punt instava el Govern a realitzar les gestions oportunes a fi d'evitar actuacions semblants en el futur.

El diputat nacionalista Eduard Riudavets fou l'encarregat de defensar davant la comissió que presidí Maria Antònia Munar la proposta no de llei que instava la càmera, en un primer punt, a condemnar l'actuació «de clara incitació a la violència contra la persona de Sebastià Alzamora» promoguda pel Círculo Cultural Mallorquín a través de la seva web i una sèrie de pasquins.

Riudavets va recordar en la seva exposició com el passat mes de setembre, el grup -que titllà d'«ultradreta»- dirigí tota una sèrie d'atacs «insults i comentaris denigrants sobre la persona de Sebastià Alzamora», que incitaven clarament a exercir la violència contra l'escriptor de Llucmajor. De fet, a la web «s'arribava a oferir un milió de pessetes a qui provàs que havia escabetxat» l'actual cap de promoció exterior de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

El diputat del PSM justificà la proposta del seu partit assegurant que l'acció del grup «va més lluny del que es pot considerar com a llibertat d'expressió», i «pot constituir un flagrant delicte susceptible fins i tot de ser qualificat d'incitació al terrorisme».

Tots els grups van donar suport a aquest punt de la proposta nacionalista, que, d'altra banda no trobà suport en la sol·licitud que el Parlament es dirigeixi a la Fiscalia a fi d'investigar l'acció; i que també instava el Govern a realitzar les actuacions oportunes a l'efecte que no es tornin a reproduir actuacions d'aquest tipus.

El diputat del PP, Simó Gornés, justificà el vot contrari del seu partit en considerar «inapropiat» que el Parlament «es personi com a part acusatòria en un procés en el qual «Sebastià Alzamora ja ha presentat un denúncia penal». El Grup Popular tampoc va fer costat al punt en què el PSM reclamava la intervenció del Govern per evitar fets similars al futur en considerar que «és responsabilitat de l'Estat», l'Executiu balear «no té competències en matèria de seguretat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris