algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Felanitx obre camí al nomenament de Miquel Bauçà com a fill predilecte

UM presentarà una proposta que es debatrà en el proper ple del mes de març

87392

El palau Moja de Barcelona acollí el passat cap de setmana un homenatge a Miquel Bauçà.

La sessió plenària ordinària del proper mes de març de l'Ajuntament de Felanitx debatrà una proposta del regidor d'Unió Mallorquina, Miquel Julià, que reclama que es nomeni fill predilecte de la ciutat el poeta Miquel Bauçà i Rosselló, que fou trobat mort el mes passat a Barcelona a l'edat de 64 anys.

Entre els motius de la proposta que presenta UM, s'explica que Miquel Bauçà «no va cercar mai honors ni distincions, ans al contrari, en defugia» però «malgrat això entenem que l'Ajuntament de Felanitx, primera institució del seu lloc de naixença, no pot romandre mut davant la desaparició física de tan il·lustre ciutadà».

El regidor d'UM a l'Ajuntament de Felanitx, Miquel Julià, informà que els familiars, escriptors i poetes felanitxers, mallorquins i gent d'arreu de tots els territoris de parla catalana han expressat «verbalment» la seva intenció d'adherir-se a la proposta que la Sala faci aquest reconeixement a Miquel Bauçà. Així mateix ho han anunciat l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la Institució de les Lletres Catalanes, la Universitat de les Illes Balears, l'Obra Cultural Balear, el Consell de Mallorca, l'Espai Mallorca de Barcelona, grups editorials de Mallorca i Barcelona o el setmanari Felanitx, entre altres. En cas que el ple aprovi la proposta d'UM, es nomenarà un instructor de l'expedient de la declaració que posteriorment haurà de ser aprovat definitivament. La declaració honorífica es realitzarà en el decurs d'un acte públic en què es mostrarà una pintura amb el retrat del poeta que estarà vora el d'altres fills predilectes com ara el rector de la UIB Nadal Batle o l'historiador Pere Xamena.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris