algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Catalunya prohibirà fumar als bars i restaurants de menys de 100 metres

La Generalitat diu que la mesura no perjudicarà el sector restaurador

La prohibició de fumar en bars, restaurants, cafeteries i establiments petits en els quals se serveixen aliments no s'ha de veure com una amenaça a l'activitat econòmica, sinó que pot augmentar la clientela, segons va declarar ahir Antoni Plasencia, director general de Salut Pública de la Generalitat. La institució catalana ha anunciat que prohibirà fumar en locals de menys de 100 o 70 metres quadrats, en un termini d'uns dos anys, en els quals se serveixin aliments. Els espais que superin aquesta superfície hauran de garantir zones diferenciades per als no fumadors.

En resposta a les crítiques del gremi de restauradors que ha provocat aquest anunci, Plasencia va explicar que l'experiència de països amb restriccions al tabac similars a la que s'implantarà a Catalunya -i d'alguns centres catalans que ja no deixen fumar-, diu que «la prohibició no causa pèrdues econòmiques, sinó que pot augmentar la clientela perquè el mercat és majoritàriament no fumador». A més, recordà que Catalunya rep molts turistes de països en els quals està vigent la prohibició de fumar en restaurants i que la mesura no afectarà aquesta clientela.

Fins que la prohibició de fumar no entri en vigor en aquests centres on hi ha alimentació, hi haurà un període transitori en el qual els locals petits que no puguin separar l'espai estaran obligats a penjar un rètol que posi «ens sap greu no poder garantir un lloc sense fum per manca d'espai», a fi que els usuaris sàpiguen que l'interior no serà lliure de tabac.

Plasencia va recordar que actualment tots aquests establiments ja poden prohibir fumar i que això no ha de suposar pèrdua de clients, perquè el marcat és majoritàriament no fumador. El Govern està elaborant una llei base sobre aquesta matèria per a tot l'Estat i després les comunitats autònomes podran ampliar-ne alguns criteris, però mai per ser més laxos que el que marca la llei estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris