nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Cimera anglicana per evitar un cisma per culpa dels bisbes gais

Les posicions semblen irreconciliables en aquests moments

Una trentena de bisbes i arquebisbes de l'Església Anglicana de tot el món començaren ahir una reunió de cinc dies a Newry per solucionar la crisi dels clergues homosexuals i evitar un cisma.

A la cimera, que se celebra a porta tancada, l'arquebisbe de Canterbury, Rowan Williams, intentarà solucionar el problema i salvaguardar la unitat dels 78 milions de fidels que professen aquesta fe en 164 països.

Tanmateix, la tasca no es presenta fàcil a causa de les aferrissades posicions que mantenen els sectors conservador i liberal sobre el polèmic assumpte de l'ordenació de reverends o bisbes homosexuals.

Els congregats centraran el seu debats en l'anomenat «Informe Windsor», que recomana, en general, diverses mesures per garantir la unitat de les 38 esglésies autònomes que integren la confessió anglicana en tot el món.

Més de 13 anys
En concret, el document es refereix a la controvertida decisió de l'Església Episcopaliana d'Estats Units de consagrar el 2003 com a bisbe de la diòcesi de New Hampshire Gene Robinson, un homosexual que viu amb el seu company fa més de tretze anys.

Aquest nomenament va desencadenar les ires dels conservadors més radicals de l'anglicanisme, que van amenaçar de provocar una ruptura en la jerarquia d'aquesta confessió.

L'«Informe Windsor» adverteix, entre altres coses, del risc de cisma en afirmar que, «si no es pren en compte i es troba la forma de continuar la nostra present comunió, haurem de començar a aprendre a caminar separats».

El propi arquebisbe de Canterbury, partidari dels liberals en la present crisi, va avisar la setmana passada, durant el Sínode de l'Església d'Anglaterra, que la cimera de Newry es resolgui possiblement amb un «resultat que no serà lliure de costos».

El document també inclou una proposta perquè els bisbes implicats en l'ordenació de Gene Robinson es disculpin per la «profunda ofensa» causada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris