algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Barceló acaba el disseny dels vitralls i Art a la Seu ferma els espònsors

Cinc empreses i fundacions pagaran el milió d'euros de les vidrieres

JOANA NICOLAU.Palma.
Miquel Barceló ja ha enllestit els dissenys per als cinc vitralls de la capella de Sant Pere de la catedral i la fundació Art a la Seu té previst tancar les negociacions a començaments del mes que ve amb les empreses i fundacions que els sufragaran.

Segons ha pogut saber aquest diari, el cost de les cinc vidrieres, un milió d'euros, serà aportat per cinc empreses o fundacions privades a raó de 200.000 euros cada una. De les Balears, en principi ja s'ha tancat la negociació amb la Banca March, Sa Nostra i Foment de Turisme. De fora de les Illes hi ha una fundació amb què l'artista felanitxer manté relació que sembla que també farà una aportació.

Cort no s'hi implica
Tot i els reiterats tempteigs per part dels representants de la fundació Art a la Seu, l'Ajuntament de Palma al final no prendrà part en el projecte. És així l'única de les tres principals administracions de les Balears que no s'hi ha implicat.

Els vitralls es realitzaran a Tolosa i no seran figuratius, sinó simplement filtres de la llum natural per realçar el mural ceràmic que recobreix la capella.

Es tractarà d'una combinació de colors en sintonia amb la llum mediterrània i que alhora contribueixin a crear l'ambient més adequat per a la pregària.

A aquesta il·luminació natural, que serà a base de colors primaris, se sumarà l'artificial, a càrrec de l'empresa energètica Gesa-Endesa.

El mobiliari litúrgic ja s'està fabricant a Mallorca. S'elabora amb pedra de Binissalem i el conjunt, que serà donat íntegrament per l'artista, inclou des de l'altar al sagrari, desset cadires per al capítol, la seu presidencial i un canelobre.

Pel que fa al mural ceràmic, està del tot col·locat, a l'espera de donar-hi el darrer acabat una vegada que s'hagin enllestit i instal·lat els vitralls. De moment la fundació Art a la Seu no té una data determinada per a la signatura del conveni amb els espònsors dels vitralls. Tampoc no es farà una presentació al públic dels dissenys.

El projecte de Miquel Barceló és una intervenció integral a la capella de Sant Pere, la primera de la façana del Mirador de la catedral. L'actuació disposa d'un pressupost de tres milions i mig d'euros i reprodueix el miracle obrat per Jesús de la multiplicació dels pans i dels peixos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris