muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

A Palma mana la llei d'«El código da Vinci»

El llibre va ser el més demanat pels usuaris de les biblioteques de barriada de Ciutat durant el 2004


Els usuaris de les biblioteques palmesanes varen ser molt actius durant l'any passat i varen coronar el llibre El código Da Vinci de Dan Brown com el més llegit.

Les dades han estat facilitades a Diari de Balears per part de l'Ajuntament i mostren algunes diferències entre les barriades dels diversos indrets de la ciutat.

Dan Brown encapçala el rànquing a la biblioteca de l'Olivar, una de les que tradicionalment realitza més préstecs. A més a més d'El Código Da Vinci, entre les obres més deixades hi ha Àngeles y demonios. La classificació continua amb Los pilares de la tierra, el gran bestseller de Ken Follet, i La falsa pista.

A la biblioteca de Son Fortesa torna a ser Brown qui encapçala el rànquing, i en segon i tercer lloc ens trobam amb dos llibres que es mantenen a les posicions privilegiades de les llistes de vendes: La sombra del viento de Carlos Ruiz Zafón i Harry Potter y la orden del fenix de J.K. Rowling.

Precisament el mateix ordre varen ocupar els llibres deixats a la biblioteca de Sant Jordi.

La novel·la de Carlos Ruiz Zafón va ser la més llegida a la biblioteca del Molinar, on va superar la de Brown, en segon lloc. Paulo Coelho, amb Once minutos, va arribar a la tercera plaça en aquesta biblioteca.

A la d'Establiments sorprèn el bon lloc que ocupen dues obres de no ficció, ja que Qué han hecho com mi país, tío? de Michael Moore i El año que trafiqué con mujeres, d'Antonio Salas són la segona i la tercera obra més deixades en el 2004 (la biblioteca va reobrir les portes el mes de març).

La biblioteca de l'Arenal mostra originalitat en els seus préstecs. Així les coses, Draculín en el cole, de Martin Waddell i Joseph Wright i publicat per Ediciones B fou el més sol·licitat. Soldados de Salamina, el llibre més exitós de fa un parell de temporades, escrit per Javier Cercas, és en el segon lloc i Cuentos para pensar de Jorge Bucay també apareix a la llista.

A la barriada de Santa Catalina els llibres deixats varen ser La ciudad de las Bestias, De todo lo visible y lo invisible i El clan del oso cavernario, mentre que al Rafal Vell ha estat Arturo Pérez Reverte i la seva intriga narcotraficant La Reina del Sur la que més ha estirat els lectors, seguida de J.K. Rowling amb Harry Potter i l'orde del fènix i les Rimas y leyendas de Gustavo Adolfo Bécquer.

Chomsky en català
A la biblioteca del Terreno ens trobam amb El camino de la felicidad de Jorge Bucay com el llibre més demanat; l'únic en català de la llista, Dues hores de lucidesa, de Noam Chomsky i les Memorias Autorizadas de Villalonga.

El Terreno. Tot un ventall, una radiografia que ens mostra que Palma és tan plural com els lectors de les seves biblioteques. Malgrat Dan Brown.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris