nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La Berlinale lloreja Àfrica i atorga l'Ós d'Or a l'arriscada «U-Carmen»

El festival distingí com a millors actors Julie Jentsch i Lou Taylor Pucci

Àfrica es convertí en la gran triomfadora de la Berlinale, que atorgà el seu Ós d'Or a l'arriscada U-Carmen, cantada en xhosa, en una edició del Festival de Cine de Berlín que premià la interpretació dels joves Julie Jentsch i Lou Taylor Pucci i va reconèixer els mèrits de la cinta palestina Paradise Now.

El jurat presidit pel director i productor alemany Roland Emmerich va sortir per la tangent i donà la sorpresa en atorgar el màxim guardó a una U-Carmen ekhayelitsha, filmada als suburbis de Ciutat del Cap. Al costat de l'Ós d'Or, el jurat d'Emmerich lliurà el seu Gran Premi Especial a Kong Que, el poètic debut de Gu Changwei, alumne exemplar del mestre Zhang Yimou.

L'Ós de Plata al millor actor fou per a l'adolescent protagonista de Thumbsucker, Lou Taylor Pucci, en detriment del veterà Michel Bouquet interpretant el François Miterrand crepuscular de Le promeneur du Champ de Mars.

La plata per a la millor actriu no va ser una sorpresa: Jentsch, en el paper de la màrtir de la resistència contra Hitler a Sophie Schol, s'alçà amb aquest guardó. Tanmateix, sí que va sorprendre que s'atorgàs a aquesta pel·lícula una segona plata al seu director, Marc Rothemund.

Paradise now, per a molts la millor pel·lícula amb el seu impactant retrat de dos terroristes palestins a Nablus, se'n portà un Àngel Blau, un premi en principi reservat al cine europeu, que se justifica com a producció germano-holandesa-francesa. El film de Hany Abu-Assad també se'n dugué, així mateix, el premi d'Amnistia Internacional i del públic, per votació entre els lectors dels mitjans alemanys.

La creativitat visual de la taiwanesa Tian Bian Yi Dou Yun, de Tsai Ming Liang, i les seves metàfores sexuals s'alçà amb l'Alfred Bauer, guardó que es lliura en memòria del fundador de la Berlinale, a més d'una plata especial a l'aportació artística pel seu guió.

De batre mon coeur s'est arreté, de Jacques Audiard, sobre un mantó de mig pèl que treballa com a pianista, va ser premiat amb una plata a la millor música, un guardó que tingué gust de poc perquè la pel·lícula era una de les favorites. Segons Emmerich, el jurat d'aquesta edició ha valorat a l'hora de lliurar els guardons «la valentia cinematogràfica, l'originalitat i la qualitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris