algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Comitè legal de l'ONU recomana prohibir tota clonació humana

La decisió no afecta la investigació amb cèl·lules mare embrionàries


El comitè legal de Nacions Unides, fins ara dividit, ha aprovat una resolució que recomana als estats membres prohibir tot tipus de clonació humana que no protegeixi la vida humana, encara que els partidaris de la investigació amb cèl·lules mare embrionàries van afirmar que aquesta mesura no els afecta.

La resolució es va aprovar per 71 vots a favor, 35 en contra i 43 abstencions, entre les quals es troben els països islàmics, que van anunciar prèviament que s'abstindrien de pronunciar-se sobre la qüestió. Després d'aquesta votació, el text passarà ara a l'Assemblea general perquè es pronunciï. Si l'aprova, la resolució es convertiria en una recomanació i no tindria caràcter vinculant, és a dir, no obligaria a complir-la.

Nacions Unides abandonà l'any passat els esforços per acordar un tractat vinculant sobre la clonació, a causa que els 191 membres de l'organització no es posaven d'acord de si prohibir tot tipus de clonació humana o restringir-la amb finalitats reproductives, però permetent la clonació de cèl·lules mares embrionàries per investigar.

El text aprovat ha estat redactat per l'ambaixador marroquí davant de l'ONU, Mohamed Bennouna, i demana als països que adoptin i apliquin la legislació «per prohibir totes les formes de clonació que siguin incompatibles amb la dignitat humana i la protecció de la vida».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris