nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Milers de caçadors del Regne Unit desafien la llei i la Policia i surten a la captura de guineus

Grups contraris a aquesta pràctica «sangonosa» espien als pubs per denunciar possibles delictes

Milers de caçadors posen a prova aquest cap de setmana la capacitat de la Policia britànica de fer respectar la prohibició de la cacera del guillot amb cans, que va entrar en vigor divendres a Anglaterra i Gal·les.

L'Aliança del Camp, grup de pressió dels caçadors que va recórrer sense èxit la prohibició, fruit de la majoria laborista al Parlament, va convidar tots els seus partidaris a sortir ahir a caçar encara que sense animar-los a violar la llei. Deixar que els cans acabin a dentades amb un guillot és des del passat divendres delicte a Anglaterra i Gal·les, com ho era ja a Escòcia des de 2002, però que un parell de cans treguin del seu cau un d'aquests animals i ho posin a tir del caçador continua sent legal, com ho és utilitzar un rastre d'olor artificial per enganyar la gossada.

Els caçadors, que diuen haver perdut una batalla, però no la guerra, tractaran d'aprofitar qualsevol interstici legal per continuar amb una pràctica centenària que ells consideren tot un estil de vida i un dret gairebé hereditari que ningú pot arrabassar-los. L'oposició conservadora ja ha anunciat que en el cas de guanyar les pròximes eleccions, una de les seves primeres mesures serà introduir al Parlament un nou projecte de llei per tirar a baix la prohibició.

Mentrestant, molts caçadors s'arriscaran a ser detinguts si es demostra que han infringit la llei, en la creença que la Policia tindrà coses més importants per ocupar-se que de seguir-los els passos per veure com acaben amb els guillots, les llebres o els cérvols, animals als quals afecta també la prohibició.

Una diputada laborista, Kate Hoey, pronuncià una arenga a Didmarton, Gloucestershire, en la qual, desafiant el seu partit i abans de sortir a caçar amb unes altres dues-centes persones, va dir que la llei es basava en el «prejudici» i no en la democràcia. La confusió persisteix sobre com ha de procedir la Policia, i així el fiscal general, Peter Goldsmith, no ha donat de moment a les forces de l'ordre instruccions sobre què fer amb els qui violin la llei. Els activistes que porten anys fent campanya activa contra la cacera amb cans perquè la consideren un esport cruel, sangonós i innecessari, espiaran als pubs i gravaran qualsevol conversa comprometedora de violació de la llei.

Mentrestant, Carles i Camilla, continuen oposant-se enèrgicament a la prohibició de la cacera de guineus amb cans, aprovada pel Parlament, però de moment no faran res per mostrar el seu desafiament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris