lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

IB3 aposta per la gastronomia balear amb el seu programa 'Sa bona cuina'

Paquita Tomàs presentarà a diari l'espai produït per Nova Televisió

P.GIMÉNEZ.Palma.
Amb grans dots de comunicació, vital i coneixedora de les exigències i problemes dels quefers diaris de les metresses de casa, Paquita Tomàs entrarà cada dia als seus domicilis, a les 13.30 hores, a través de la petita pantalla i de la mà d'IB3 per presentar Sa bona cuina, l'espai que la cadena televisiva dedicarà a presentar els plats més típics de la gastronomia de les Balears.

El director d'Antena d'IB3, Arturo Orrico, fou l'encarregat de presentar ahir el programa que forma part de les 13 hores de continguts de la graella amb les quals començarà a funcionar la cadena. Segons Orrico, tot i que Sa bona cuina «no és un prime time, IB3 aposta per potenciar un programa culinari, el repte del qual és «mostrar la varietat i qualitat de la cuina de les Illes», de manera diferent i divertida, escomesa aquesta de la seva presentadora Paquita Tomàs.

Produït íntegrament per Nova Televisió, empresa del Grup Serra, el programa, en el qual treballa un equip de 25 persones, s'ha concebut com a vehicle per a la recuperació històrica dels plats més típics de la gastronomia balear, amb uns orígens llunyans i marcats per la tradició secular. Així mateix, tenint en compte que la gastronomia és un art en contínua evolució que s'enriqueix amb les aportacions d'un món globalitzat, al costat de la cuina històrica Paquita Tomàs també parlarà de la cuina d'avantguarda i de fusió.

Per aconseguir aquests objectius, Andreu Mira, productor del programa, explicà quins seran els continguts i l'estructura amb els quals el programa tractarà de «desmarcar-se de les produccions nacionals que ja existeixen».

De dilluns a divendres, les propostes de Sa bona cuina aniran variant. Així, les receptes històriques centraran els programes dels dilluns, mentre que els dimarts, Paquita Tomàs parlarà de la cuina de fusió, amb plats que barregen la gastronomia balear amb receptes d'altres països. Els dimecres el programa descobrirà l'art de presentar els plats i la rebosteria tindrà el seu propi espai els dijous. Aquest programa, a més, «comptarà amb un al·lot convidat i s'aprofitarà per incidir al tema nutricional». Per acabar, els divendres, Tomàs cercarà llocs especials per parlar de cuina de cap de setmana.

Aquesta diversitat de propostes es presentarà a cada un dels programes, de 25 minuts de durada, en tres blocs. L'emissió començarà introduint la capçalera del programa i el plat al qual està dedicat. A continuació es donarà la recepta i l'elaboració i, finalment, es farà un recordatori dels ingredients abans de l'acomiadament.

El rostre que ha de popularitzar aquest espai és el de Paquita Tomàs, que ahir demostrà la seva naturalitat davant les càmeres i les seves dots de comunicació. Autora d'un llibre de receptes, molts la recordaran pel seu pas al programa Menú 7 estrelles que Agustín Bravo i Jesús Hermida presentaven a TV3 als 90 i del qual Tomàs sortí guanyadora amb les seves receptes. Molt il·lusionada, Tomàs transmetrà en català tot el seu saber culinari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris