algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El papa compara en un nou llibre l'avortament amb l'Holocaust

El text es posarà a la venda la setmana que ve en tot Itàlia

Joan Pau II adverteix en un nou llibre que l'antiga Europa comunista ha de protegir-se de les actituds que atribueix al «model cultural negatiu» d'Occident i compara l'avortament amb l'Holocaust, al·legant que ambdós deriven de governs en conflicte amb les lleis de Déu.

El sant pare reflexiona a Memòria i identitat: converses entre mil·lennis sobre un ampli ventall d'assumptes, com ara l'atemptat del 1981 contra la seva vida, les lluites del segle XX contra el nazisme i el comunisme i el valor de la vida humana.

El llibre -el cinquè del papa- sortirà la setmana que ve a Itàlia, però de moment l'editorial Znak, amb seu a Cracòvia, n'ha facilitat una versió polonesa a Associated Press. El volum es posarà a la venda a Polònia el pròxim 11 de març.

El papa hi afirma que els països alliberats de la dominació soviètica i de la llei comunista al final de la guerra freda el 1989-90 -inclosa Polònia, majoritàriament catòlica- ara han de resistir les influències culturals de la zona occidental. «L'amenaça bàsica amb la qual s'enfronta ara l'Europa central és el fet de tenir sotmesa la seva identitat.... «Quin és el risc?», escriu. I respon que el gran perill és «caure en la influència del model cultural negatiu expandit des de l'Oest».

Comenta que durant la lluita contra el comunisme, «aquesta part d'Europa va acomplir una missió de maduresa espiritual gràcies a la qual alguns valors importants per a la vida humana hi estan menys devaluats que a l'Oest. Allà la convicció que Déu és el garant més alt de la dignitat humana i dels drets humans és encara viva».

El papa també compara la legislació que permet l'avortament amb l'Holocaust, l'assassinat per part de l'Alemanya nazi de sis milions de jueus durant la Segona Guerra Mundial, afirmant que tant en un cas com en l'altre s'usurpa «la llei de Déu».

«Un Parlament legalment elegit va permetre l'elecció de Hitler a l'Alemanya dels anys 30 i després va ser el mateix Reichstag que va donar a Hitler els poders que li aplanaren el camí L'associació més directa que em ve a la ment són les lleis sobre l'avortament... Els parlaments que creen i promulguen tals normes han de ser conscients que estan transgredint els seus poders i romanen en conflicte obert amb la llei de Déu i amb la llei de naturalesa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris