lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

«El teu esperit és qui controla el cos»

Els monjos shaolin ensenyaren ahir les tècniques del Tai-xi en el pati de la Misericòrdia

G.ALOMAR. Palma.
Els monjos de Shaolin, centre espiritiual de la Xina, varen oferir ahir al pati de la Misericòdia de Palma una lliçó gratuïta de Tai-xi, tècnica que indueix a la relaxació mitjançant la concentració mental. A la demostració pública, en el context de l'espectacle d'arts marcials que avui a les 18.00 i a les 20.00 hores es presenta a l'Auditòrium, hi va assistir un nombrós públic que va participar dels ensenyaments impartits pels monjos budistes que demostraren les tècniques de control del cos a través del poder de la ment.

Es tracta de l'ensenyament entre el mestre ancià i el jove alumne un equilibri entre el Yin i el Yan, que segons els religiosos, posseeixen efectes molt beneficiosos tant a nivell físic (la circulació de la sang i el cor) com psíquic, per la relaxació que suposa davant situacions d'estrès.

Durant els darrers deu anys, des de 1995, els monjos xinesos han viatjat per tot el món i han actuat davant de tres milions d'espectadors amb la finalitat de divulgar els seus coneixements. Es tracta de tècniques mil·lenàries orientals per al domini de les quals se necessita un cert temps, però que poden aprendre amb rapidesa a partir d'una de les simples demostracions fetes a Palma.

Durant els darrers anys han experimentat una creixent divulgació a Occident. Fou amb la idea de presentar un aspecte de la cultura tradicional xinesa a través d'un format d'espectacle occidental, va néixer el projecte «Els poders místics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris