cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El cervantista mallorquí Josep Maria Casasayas serà homenatjat per l'IEB

Una conferència de l'escriptora Carme Riera centrarà l'acte del dilluns dia 28

75662

El cervantista mallorquí Josep Maria Casasayas serà homanetjat dia 28.


L'Institut d'Estudis Baleàrics, amb el suport del Govern balear i de Sa Nostra, homenatjarà el dilluns dia 28 el cervantista mallorquí Josep Maria Casasayas. L'acte començarà a les 19.30 hores al Centre de Cultura de Sa Nostra i tendrà el seu moment culminant en la conferència de l'escriptora Carme Riera Don Quixot a la Mediterrània.

A l'homenatge també hi intervendran Gabriel Janer Manila, president de l'Institut; Josep Francesc Familiar, que oferirà unes pinzellades sobre Casasayas en nom de la família, i Josep Sbert Casasayas, que interpretarà peces de Garau i Fragolesi.

En català
Josep Maria Casasayas va néixer a Palma el 1927 i va morir el 2004. La seva inquietud pel món de la cultura es va canalitzar de manera essencial cap a la producció de Cervantes i molt especialment cap a la seva obra magna, El Quixot.

La seva devoció el va dur fins i tot a traduir al català aquesta novel·la, en una versió que respectava i potenciava les modalitats insulars pròpies. Aquesta obra serà autoeditada en breu per part de la família.

Casasayas va ser el fundador de l'associació de cervantistes amb seu a Alcalá de Henares i els seus treballs varen ser publicats en revistes especialitzades arreu de l'Estat espanyol i en algunes dels Estats Units.

Casasayas va ser deixeble del pare Batllori en el col·legi de Monti-sion i es va relacionar amb les primeres espases mundials en l'estudi de l'obra de Cervantes, entre les quals Francisco Rico, que acaba de publicar l'edició commemorativa del 400è aniversari del Quixot. A Josep Maria Casasayas també se li deu el fet que la biblioteca de la Universitat de les Illes Balears sigui una de les millors considerades arreu de l'Estat per a l'estudi de l'obra de Cervantes. Casasayas va vendre a un mòdic preu aquesta biblioteca a la UIB, que la té en propietat des de l'any 1996. En aquests moments el fons es troba en la secció de la biblioteca de l'edifici Ramon Llull i la seva consulta només es pot efectuar a la sala, tot i que la catalogació que s'està duent a terme ajuda a conèixer el fons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris