nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

«La fusió d'art internacional i local en Es Baluard és símbol d'obertura»

Irene Gludowacz, consultora d'art, visità el Museu

Irene Gludowacz, reconeguda consultora d'art, es traslladà ahir a Palma per visitar el Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard. L'experta en plàstica tingué vinculació amb aquest espai abans de la seva inauguració, en concret l'any 2002, ja que pogué disposar d'un llenç de Picasso pertanyent a la Col·lecció d'Art Serra, Nu couché et homme à la guitarre, (1972), per a una exposició a la ciutat de Chemnitz (Alemanya) i de la qual fou la comissària.

Amb el títoPicasso et les femmes, Gludowacz, en col·laboració amb Ingrid Maessinger, directora del Kunstmmalungen Chemnitz, organitzà en aquest centre la primera mostra sobre el pintor malagueny que tenia lloc a l'antiga Alemanya de l'Est. 220 teles integraren aquella exposició, l'èxit de la qual fou avalat per la xifra aproximada de 125.000 visitants.

La consultora d'art lloà l'arquitectura d'Es Baluard i en destacà «la barreja sensacional de les estructures antigues amb l'entramat contemporani». A més, remarcà de manera especial la lluminositat de les diferents sales.

Quant a la col·lecció, qualificà d'idea formidable i elogiable el fet que el Museu «uneixi l'art internacional amb el local, cosa que es pot interpretar com a símbol d'obertura cap a l'exterior i de defensa d'allò propi».

Respecte de la seva feina actual, Gludowacz explicà que s'ha embarcat en la preparació d'un llibre, Passion of art. Aquest volum, que sortirà per juny, aplega entrevistes amb 22 col·leccionistes internacionals d'art modern i contemporani.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris