muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La plaça Major es converteix en l'escenari d'un projecte educatiu de la Unió Europea

Uns cent alumnes, professors i pares i mares participaren en les activitats

Prop d'un centenar d'alumnes, professors i pares i mares d'estudiants de l'Institut d'Ensenyament de Secundària (IES) Josep Sureda i Blanes varen participar ahir en una performance (demostració artística i cultural en un espai públic) a la plaça Major de Palma. Prop de 60 alumnes de segon d'E.S.O., 20 professors i nombrosos familiars dels estudiants varen prendre part en diferents tallers, un per cada disciplina que estudien.

Segons va explicar la coordinadora de les activitats, Joana Ferrà, «enguany ha estat el tercer any que participam en aquest projecte i ho hem volgut fer destacant els aspectes positius de les fites aconseguides per la nostra societat».

Concretament, el projecte al qual es refereix Ferrà és el Comenius, que està emmarcat dins el Programa Sòcrates, i està finançat per la Unió Europea, la conselleria d'Educació, la Fundació March, i l'Ajuntament de Palma.

En l'actualitat hi ha diferents versions del projecte Comenius, que estan inclosos dins el Programa Sòcrates. El projecte escolar Comenius 1.1, per exemple, permet als centres (com a mínim tres centres procedents de tres països participants) fer feina sobre un tema d'interès comú. Aquest tipus de projecte té per objecte implicar el major nombre possible de classes, contribuint així a estrènyer la cooperació entre classes i disciplines diferents. Una de les prioritats consisteix a fomentar la participació activa dels alumnes.

Precisament, una de les alumnes participants, Rebeca Artigues, va explicar que en el projecte en què s'engloba l'activitat d'ahir hi participen centres escolars de quatre estats membres més de la Unió Europea (UE): Itàlia, Polònia, França i Alemanya.

Artigues va indicar que el tema de l'edició d'enguany del projecte era «Una Europa verda per un futur rosa». Per la seva part, Ferrà va recordar que «altres anys ens hem centrat en els temes del tractament dels fems i de l'aigua». Ferrà va fer un balanç positiu de les activitats d'ahir i va assegurar que «ha anat molt bé. Hi han participat molts d'alumnes i pràcticament tot l'institut, uns 20 professors». «Llàstima que hagi plogut», va afegir la coordinadora.

Tanmateix, les activitats, que es varen realitzar sota les arcades de la plaça Major, varen ser molt vistoses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris