nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Institut Cervantes ensenya català en 23 centres d'arreu del món

El director de l'organisme afirma que aquests cursos s'incrementaran

L'Institut Cervantes ha incrementat de manera sensible la difusió de les llengües cooficials de l'Estat espanyol i ja ensenya català en 23 dels centres que té pel món, el gallec en 16 i l'euskera en una desena. Aquestes dades les ha facilitades el director del Cervantes, César Antonio Molina, durant la seva compareixença a la Comissió d'Exteriors del Senat per parlar de les línies generals d'actuació que està duent a terme i de la importància que s'està donant des del principi del seu mandat a l'ensenyament de les diferents llengües que es parlen a Espanya i a la difusió de les seves cultures.

«A partir d'aquest curs l'Institut continuarà amb la seva agosarada tenacitat de promoure la nostra llengua comuna, però s'esforçarà també a donar a conèixer i a ensenyar totes les llengües espanyoles. Tenim el deure no solament de protegir-les, sinó també de fomentar-ne l'ús i donar a conèixer aquesta riquesa fora de les nostres fronteres. L'Institut no escatimarà esforços en aquesta direcció», va dir Molina durant la seva exposició.

Per aconseguir aquest objectiu, el Cervantes ha firmat ja convenis de col·laboració amb els instituts Ramon Llull i d'Estudis Baleàrics, a més d'amb la Reial Acadèmia Gallega, i en pròximes dates ho farà amb les institucions lingüístiques basques. El director es va referir així mateix a la necessitat que l'Institut Cervantes s'«hispanoamericanitzi» i sigui molt present a Hispanoamèrica, entre altres raons perquè Espanya és només una província del «territori de la Manxa» del qual parla Carlos Fuentes i el 90% dels parlants viu a Amèrica. «Es pot dir sense exageració que el futur de l'espanyol passa per Amèrica», digué, i es mostrà partidari a continuar amb «una política cultural iberoamericana, i en especial en el cas de la llengua, perquè llengua i cultura són comunes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris