algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Setmana del Llibre en Català necessita polèmica per funcionar

Enguany hi hagué menys visitants que amb Carod com a estrella


La Setmana del Llibre en Català necessita polèmica i un canvi d'ubicació. El gremi de llibreters va remetre ahir una nota als mitjans de comunicació en la qual assegura que aquesta edició ha comptat amb un nombre menor de visitants que l'any anterior. Els llibreters estan decebuts perquè no s'ha arribat als deu mil visitants durant aquesta setmana malgrat el programa d'actes organitzat i la gran afluència de gent el darrer cap de setmana.

La presidenta del gremi, Marian Colom, signa en el llibre una nota en la qual s'assegura que «pendents encara d'una reunió dels llibreters participants a la fira per analitzar els resultats de la Setmana, des del Gremi de Llibreters es pensa ja en solucions per augmentar el nombre de visitants a les properes edicions». Aquesta recerca del públic que si existeix com demostra la seva fidelitat en anteriors ocasions, serà un dels principals objectius del Gremi.

El comunicat també explica que «cal remarcar, per què no, que la visita del líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Josep Lluís Carod Rovira a l'edició del 2004 va fer batre rècords d'assistència a la fira el dia de la seva presentació. La polèmica que va envoltar la seva presència va ajudar de manera molt positiva la Setmana del Llibre, impulsant la seva promoció i fent augmentar espectacularment el nombre de visitants».

El líder de la formació catalanista va fer presentar la seva obra el 27 de febrer del 2004, quan estava immers en la polèmica per la seva reunió amb la cúpula d'ETA a Perpinyà. La presència de Carod en el programa d'actes va indignar el Consell de Mallorca, principal patrocinador de la setmana. La polèmica, però, es va saldar amb un suport massiu del públic al líder català i al Gremi de Llibreters, que havia muntat el programa d'actes.

La polèmica va restar viva durant tota la setmana del llibre, amb detractors i defensors de la presència de Carod a la fira, amb una presència mediàtica molt important. Una de les principals solucions proposades fins al moment és la recerca d'«un nou espai o local més cèntric on realitzar la fira, ja que el poc acollidor i allunyat recinte firal de Palma no convida a la seva visita, sobretot els dies feiners».

El comunicat remès per Colom explica que «un altre dels factors que han pogut influir en aquesta baixada de visites respecte a l'any passat és que la Setmana del Llibre d'enguany s'hagi dut a terme unes setmanes abans del previst. En altres edicions el primer de març, dia festiu, era una jornada de visita molt important».

A banda de la davallada del nombre de visitants, hi ha hagut també un descens en el nombre de vendes a la fira, segons va explicar Colom a Diari de Balears. També s'ha de destacar que aquesta és una cita molt important per a la venda de llibres, juntament amb la festivitat de Sant Jordi i la fira del llibre del mes de juny. Sigui com sigui, aquesta és l'única ocasió en la qual la gestió de tot el que es ven es fa de forma gremial.

El gremi també treballarà per aconseguir la presència de més escriptors en la programació amb capacitat per atreure el gran públic. Enguany s'havien fet diversos contactes però en el darrer moment no va ser possible concretar-los.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris