nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'Estat estudia mesures per evitar el consum de tabac del conductor

L'actuació conjunta d'Interior i Sanitat vol reduir el risc d'accidents

El ministre d'Interior, José Antonio Alonso, anuncià ahir la seva intenció d'estudiar junt amb la ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, la possibilitat de desenvolupar algun tipus d'actuació futura destinada a evitar que es fumi als vehicles per reduir així els accidents de circulació motivats per la distracció del conductor.

Alonso, que va recordar l'elaboració per part de Sanitat d'una llei de control sobre el Tabaquisme, va precisar que «ja ha tractat aquest tema en moltes ocasions amb la ministra de Sanitat», i assenyalà que «s'estudiarà en un futur establir recomanacions al respecte».

Segons indicà el ministre «s'ha demostrat que la distracció durant la conducció motivada per l'ús del telèfon mòbil, per fumar o per una altra sèrie de circumstàncies és una de les causes principals detectades d'accidentalitat». En aquest sentit, va recordar que la lluita contra la sinistralitat viària és una de les prioritats de l'Estat. Tanmateix, el titular del Departament d'Interior va destacar que enguany s'estan registrant molt bons resultats en matèria de sinistralitat viària, degut a l'èmfasi que s'ha posat en tots els àmbits en els quals s'ha d'incidir com en l'obligatorietat de posar-se el cinturó de seguretat, evitar agafar el cotxe després d'haver consumit alcohol i prevenir la distracció general». En aquest últim factor -precisà- influeix objectivament l'ús del telèfon mòbil i fumar, que té a veure amb molts accidents de circulació.

Per la seva banda, la ministra Elena Salgado va matisar que «fumar mentre es condueix també dóna lloc a un altre tipus de problemes com els mediambientals, ja que gran part dels incendis han estat provocats per una burilla mal apagada llançada des d'un cotxe».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris