algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El catolicisme portuguès plora sor Lucía

Avui serà dia de dol a tot el país i alguns partits suspendran els actes de la campanya electoral

El Portugal més catòlic plorava ahir, un dia després de la seva mort en plena campanya electoral, la germana Lucía, darrera vident de Fàtima, que diumenge va deixar d'existir als 97 anys en un convent carmelita de Coimbra. Avui dimarts serà jornada de dol nacional en memòria de la religiosa i el primer ministre i candidat centrista, Pedro Santana Lopes, va suspendre la seva campanya per a les eleccions.

Per alguns analistes, el centredreta portuguès pot tractar ara de capitalitzar la mort de la monja amb finalitats electorals davant la ciutat en les urnes d'aquest diumenge, en la qual els sondeigs auguraven resultats adversos. La més cèlebre de les monges portugueses estava malalta des d'uns dies abans i dissabte el papa Joan Pau II li va enviar per fax un missatge amb una benedicció personal i «la seva vida es va estingir plàcidament, com si s'hagués adormit», segons un testimoni.

La major part dels prelats portuguesos ha coincidit en les hores següents a la mort de Lucía a destacar la discreció amb la qual va viure des de 1917 i l'exemple de fe que va donar al catolicisme portuguès. Les restes de la monja seran conduïdes dimarts a la catedral de Coimbra, on estaran exposades als fidels fins al funeral, ajornat fins dimecres.

El cardenal de Gènova, Tarcisio Bertone, representarà al papa en el sepeli i funeral, segons va assegurar ahir el diari vaticà L'osservatore Romano que dedica àmplia informació a la vida i a la mort de Lucía. Tarcisio Bertone s'havia entrevistat nombroses vegades amb la religiosa.

Després serà inhumada al convent en el qual va veure passar els dies des de 1948, encara que les seves restes només reposaran transitòriament en ell, fins al seu trasllat, passat un any, al Santuari de Fàtima, en compliment de les seves darreres voluntats.

Centenars de fidels ja es varen acomiadar ahir de sor Lucía i molts d'ells varen dur flors i no varen poder contenir les llàgrimes a la seva arribada al convent de les Carmelites. El papa Joan Pau II va resar ahir també per l'ànima de Sor Lucía i continuarà fent-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris