algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El papa reapareix en públic al Vaticà per fer la benedicció de l'Àngelus

El pontífex, encara convalescent, es dirigí fins a tres vegades als milers de persones

Tres dies després de rebre l'alta mèdica, Joan Pau II reaparegué ahir en públic per fer la benedicció de l'Àngelus des del Vaticà, on es dirigí amb veu ferma als milers de fidels que s'havien congregat a la plaça de Sant Pere. Una vegada conclosa la pregària, el pontífex començà una setmana de retir espiritual, amb motiu de la Quaresma. Desafiant el seu estat precari de salut, amb 84 anys el papa demostrà ahir que es continua recuperant i que, tot i tenir la veu molt dèbil, no l'ha perduda i està disposat a continuar al capdavant de l'Església catòlica fins al final.

«Estimats germans i germanes, benvinguts». Aquestes foren les primeres paraules pronunciades pel sant pare -amb veu fosca i cansada-, tot d'una que sortí a la finestra de l'apartament que dóna a la plaça de Sant Pere. Allà l'esperaven emocionades milers de persones, que esclataren en aplaudiments i en crits de joia amb motiu de la seva aparició.

Després d'aquesta primera intervenció, Joan Pau II parlà encara en dues ocasions més. La primera per pronunciar la fórmula en llatí prèvia a la benedicció i la segona al final de l'Àngelus, quan amb veu fosca, però més clara que al principi, s'acomiadà dient «desig que tots passeu un bon diumenge, gràcies».

El bisbe de Roma aparegué tot sol a la finestra, que no era coberta per cap vidre, en contra del que s'havia especulat dies enrere per protegir-lo del fred i el vent i d'una eventual recaiguda. Però, com que a Joan Pau II no li agrada tenir davant res que el privi del contacte directe amb els fidels, el Vaticà no considerà aquesta eventualitat.

El text preparat per a l'Àngelus fou llegit des de l'interior de la cambra papal pel substitut de la Secretaria d'Estat -el «número tres» del Vaticà-, l'arquebisbe argentí Leonardo Sandri.

En el seu discurs, el sant pare ressaltà que tornava a «ser» a la plaça de Sant Pere per donar gràcies al Senyor i per agrair a tots els fidels l'afecte que li han mostrat durant els nou dies que ha estat hospitalitzat a la policlínica Gemelli de Roma, afectat per una crisi respiratòria aguda, originada per una grip agafada els darrers dies de gener.

El pontífex demanà que la gent el tingui present en les seves oracions i reiterà, de manera indirecta, que continuarà com a cap del catolicisme mentre Déu vulgui. «Necessit sempre la vostra ajuda davant del Senyor per dur a terme la missió que Jesús m'ha confiat», afirmava el text llegit per Sandri.

Aquesta és la segona vegada des que sortí de l'hospital que el papa demana que preguin per ell i per la seva missió al capdavant de l'Església catòlica, el «timó» de la qual, segons ha precisat aquest cap de setmana el Vaticà, roman en mans del pontífex.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris