muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Mor sor Lucia, la darrera pastoreta que presencià la Verge de Fàtima

El 1917, quan tenia 10 anys, Maria li confià els famosos tres misteris

Sor Lucia, un dels tres pastors portugesos que afirmaren haver vist la Verge a Fátima el 1917, morí ahirt als 97 anys a Coïmbra. Lúcia de Jesus de los Santos, nascuda el 22 de març de 1907 prop de Fátima, explicà que havia vist la Verge Maria quan tenia 10 anys mentre era amb els seus cosins Jacinta i Francisco Marto.

Lucia, que va ser l'única dels tres cosins que va assegurar haver escoltat les paraules que deia la Verge, era la darrera supervivent d'aquell episodi. Segons la tradició catòlica, els tres al·lots vegeren sobre una alzina la imatge brillant de Maria, que els ordenà que tornassin aquell mateix dia durant sis mesos.

La Verge, a més, els va revelar els tres famosos secrets: el primer sobre la fi de la Primera Guerra Mundial (1914-1918), i el segon sobre la mort prematura de Francisco i Jacinta. El darrer li va ser revelat per sor Lucia al papa Joan Pau II i. Segons el Vaticà, estava relacionat amb l'atemptat que patí el Pontífex el 13 de maig de 1981 a la Plaça de Sant Pere.

El papa Joan Pau II atribuí a la Verge haver-li salvat la vida quan el turc Ali Agca li disparà a la Plaça de Sant Pere del Vaticano, un 13 de maig, festivitat de Fátima. Des de llevors, ha peregrinat diverses vegades fins el Santuari.

Tanmateix, i en els primers anys de la visió, la jerarquia catòlica es va mostrar escèptica davant de les afirmacions dels al·lots i només 1930 es va fer públic, oficialment, que les aparicions eren dignes de crèdit.

A partir de llavors, el Santuari de Fátima es va fer mundialment conegut, i en l'actualitat és el tercer destí turístic del país, per darrera de la zona costanera de l'Algarve i Lisboa.

Sor Lucia va entrar el 1921 al col·legi de les Germanes Doroteas a la localitat de Vilar, en la rodalia d'Oporto, des d'on es va traslladar el 1928 a la ciutat espanyola de Tui, on va viure alguns anys.

El 1946 va tornar a Portugal i, dos anys després, entrà al Carmelo de Santa Teresa, a Coïmbra, on va professar com a carmelita des de 1949.

El Papa beatifica en 2000, i davant de 700.000 persones, Francisco i Jacinta Marto. En l'actualitat es tramita la canonització dels germans després de la presumpta cura miraculosa d'un bebè que patia diabetis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris