algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Berlín rep amb aplaudiments l'«Amor idiota» de Ventura Pons

El director català Ventura Pons té a Berlín un públic fidel que dissabte vespre aplaudí la seva sisena aportació al Festival de cinema, Amor idiota, un film en el qual l'energia sexual dels protagonistes, Santi Millán i Cayetana Guillén Cuervo, sorprengué els espectadors.

«Les escenes de sexe són realment dures, de vegades pots arribar a sentir-t'hi realment rara, perquè et demanes: quina cara posaré jo de veritat en aquestes situacions?», comentà la mateixa Cayetena. Tanmateix, el treball del director «és molt especial per als actors, perquè sap molt bé el que necessitam i amb ell tot resulta molt fàcil», va afegir.

«La primera vegada que vaig llegir el guió, hi vaig comptar 18 escenes de sexe i vaig pensar: Déu meu! Però Ventura em deia cada vegada que hi confiàs, i va tenir raó», explicava ahir l'actriu, que interpreta al film el paper d'una al·lota que es dedica a penjar banderoles al carrer i es converteix en l'obsessió d'un protagonista idiota.

Millán ho veu de manera semblant: «Sí que són complicades aquestes escenes, perquè tots dos tenim parella en la vida real i la meva dona em comentà: és a dir, que 18 escenes en una hora i mitja, però a casa, justet, justet», bromejà.

La història s'explica a un ritme ràpid i amb una càmera nerviosa que recorda treballs anteriors de Pons, com Carícies o la primera part de Morir (o no), com reconegué el mateix director.

Aquell estil realista facilità molt la feina dels actors, ja que «posa la càmera al servei de l'intèrpret i no al revés, com tantes vegades succeeix», comentà Guillén Cuervo.

La idiotesa del personatge de Millán, anomenat Pere Lluc, es posa de manifest des de les primeres escenes, de manera especial en una en què, després de beure massa en una festa, amenaça de clavar una forqueta al seu penis, dipositat en un plat d'olla. De tornada a casa, topa amb la dona que interpreta Guillén Cuervo i s'hi obsessiona d'una manera enutjosa.

L'actitud del protagonista s'explica en part per la seva edat, «perquè quan un ja ha fet 30 anys canvia d'alguna manera el concepte d'amistat, i un comença a cercar en els amics una nova família», explicà Pons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris