algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El Concurs de Joventuts Musicals de Sóller celebra la seva VI edició

El Concurs de Joventuts Musicals de Sóller arriba enguany a la seva sisena convocatòria, la celebració de la qual està prevista pels pròxims dies 2 i 3 d'abril, a l'església de les Escolàpies de Sóller. La inscripció per poder participar al certamen, adreçat a músics menors de 20 anys, finalitzarà el pròxim 19 de març. En aquesta nova edició de la cita musical, el concurs constarà de dues seccions o categories: la categoria A per a candidats entre 8 i 13 anys i la B per a joves d'entre 14 i 20 anys. La dotació del premi no es farà en metàl·lic sinó mitjançant una subvenció per a l'adquisició de material didàctic musical o per costejar part de la formació musical dels intèrprets designats com a guanyadors.

Els vencedors de la categoria A optaran a tres premis en les modalitats de piano, corda i vent -valorats en 300 euros cada un- i uns altres tres en la categoria B, a la qual es competeix en les mateixes modalitats. Si el jurat ho estima oportú, es lliurarà el premi «Memorial Joan Vigo», dotat amb 150 euros, al millor intèrpret de Sóller.

Per poder participar al concurs, els aspirants hauran de preparar tres obres de lliure elecció d'una durada inferior als deu minuts cada una. El jurat estarà format per cinc membres, tots ells professors de música. Aquells que vulguin participar-hi hauran d'enviar la seva inscripció a la seu de Joventuts Musicals de Sóller, situada a la Gran Via, número 15 de la localitat.

El concurs de Joventuts Musicals de Sóller va néixer amb l'objectiu d'oferir una oportunitat als joves músics de tot el món d'actuar davant d'un jurat i no només davant dels seus professors, a més de permetre que toquin davant de públic. La seva peculiaritat és que s'adreça no només a intèrprets de piano, sinó també als instrumentistes de vent i de corda.

S'ha de recordar que Joventuts Musicals de Sóller és una delegació adscrita a la consolidada institució Joventuts Musicals, una entitat internacional que promou, entre altres activitats musicals, un cor i una orquestra formats per músics de tot el món.

A les Illes, Joventuts Musicals té diverses corals, agrupades en distintes seccions segons l'edat dels seus integrants. Així mateix, aquesta institució organitza amb freqüència concerts de joves promeses de la música o d'intèrprets ja consolidats amb l'objectiu de promocionar la música a tot el territori balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris