algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Arco clou avui una «magnífica» edició pels representants de les Illes Balears

Els galeristes valoren de forma positiva la resposta que han obtingut del públic

92986

La XXIV edició d'Arco ha mostrat creacions molt espectaculars i d'alt nivell.

P.GIMENEZ.Palma.
La Fira Internacional d'Art Contemporani, Arco, clou avui la que ha estat una «magnífica» edició pels galeristes balears que han participat a la cita. Des del dia de la seva apertura, el passat 9 de febrer, els responsables dels espais illencs van coincidir a afirmar que el començament de la fira havia estat el millor en la història d'Arco, tota una «sorpresa» després de la incertesa que havia suscitat l'atemptat d'ETA hores abans de la inauguració de la cita pels reis.

«Era una notícia negativa, que, en certa forma ens preocupava». El galerista Ferran Cano assenyalava que havia estat tota una «sorpresa» la reacció amb la qual la gent va donar resposta a l'atac de la banda terrorista, convertint la primera jornada en «magnífica» pel que fa a les vendes. De fet, el segon dia de fira l'espai del veterà galerista havia hagut de renovar alguns dels seus racons per omplir els buits de les nombroses obres que havien trobat sortida d'artistes com, entre altres, Pep Guerrero, Fernando Guijar, Pep Bonet i Amparo Sard. Precisament, el Consell de Mallorca va adquirir una de les obres amb les quals ha participat Sard a la cita. Tanmateix, Cano apuntà que la major part dels compradors han estat «col·leccionistes estrangers que ens segueixen en altres fires».

Des de la jove Horrach Moyà fins la Jule Kewenig, les altres set galeries que han representat les Illes a Arco 05 també han pogut constatar que l'interès per l'art ha guanyat els temors inicials. Pep Pinya, de Pelaires, destacava que després de viure el començament «més bo» en la història de la cita, «la resposta de la gent ha estat molt positiva» tots els dies, amb un públic que ha demostrat tenir «molt més coneixement dels artistes» que en altres convocatòries.

Les creacions dels artistes més joves, com Picatoste, Mariam Moratinos i Astrid Colomar, han estat les més valorades a l'expositor que comparteixen Bernat Rebassa, d'Altair, i Xavier Fiol. Per a ambdós galeristes la sorprenent normalitat amb la qual s'ha desenvolupat la fira després de l'atemptat el dia inaugural és l'acte més destacable d'un Arco «esplèndid» a nivell de vendes i en el qual també s'han pogut tancar projectes interessants. Aquest és el cas de Santiago Picatoste, que exhibirà la seva obra l'abril a la Mario Sequeira de Portugal.

Les institucions són habituals de la galeria Maior, que ha venut obres de Nicolas Woods a la Fundació Caja Madrid; de Joan Cortés, a la Fundació Coca-Cola; i un vídeo de Susana Solano al Museu Artium d'Àlaba. Però, segons apuntava amb molta satisfacció Jero Martínez, la responsable d'aquest espai, «tots els creadors representants a l'expositor han venut obra i s'han «duplicat les expectatives inicials».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris