algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

La soprano Maia Planas enregistrarà un compacte amb texts d'Alcover i Costa

Antoni Parera Fons crearà les partitures per encàrrec de l'Institut d'Estudis Baleàrics

65450

Maia Planas durant l'acte que feren a Mar Salada.


La soprano mallorquina Maia Planas enregistrarà el seu primer treball discogràfic per a l'Institut d'Estudis Baleàrics. Es tracta de tot un seguit de poemes musicats de Joan Alcover i Miquel Costa i Llobera que comptaran amb partitura d'Antoni Parera Fons creada especialment per a l'ocasió. Algunes de les peces ja varen ser interpretades el passat dos desembre a la discoteca Mar Salada en l'homenatge que l'Institut va dedicar als dos poetes amb motiu del cent-cinquanta aniversari del seu naixement.

Planas és un dels joves valors de la lírica en aquest moment i la seva presència està sent requerida en molts d'escenaris, tant catalans com mallorquins. Aquest suposarà el primer enregistrament en solitari per a la soprano. L'Institut d'Estudis Baleàrics ha pensat en aquest suport com una nova manera de promocionar i estimular a la lectura dels dos poetes després de la gran acollida que va tenir el recital oferit per Planas, que va estar acompanyada al piano per Sergi Cuenca i que oferiren l'espectacle central de l'homenatge.

El dos de desembre els poemes que es varen interpretar foren La Relíquia, Desolació, Miramar i Anacròntica de Joan Alcover, com també Defalliment de Miquel Costa i Llobera. En el mateix indret va ser on es va estrenar la partitura de Parera Fons, que està treballant en les músiques per a nous poemes per tal que tengui la mida d'un llarga durada. Una vegada que les partitures estiguin acabades es podrà procedir als enregistraments, va explicar el president de l'Institut, Gabriel Janer Manila, el principal valedor del projecte i el principal organitzador de l'homenatge als poetes a la discoteca Mar Salada.

L'enregistrament dels poemes musicats de Costa i Alcover vendrà a incrementar els actes realitzats en el cent-cinquanta aniversari dels dos creadors i serà una de les aportacions més perdurables en el temps. Gabriel Janer Manila va explicar que «aquest enregistrament és molt important per diverses raons. La primera és que ens permetrà fer arribar la veu i el text dels poemes dels dos creadors en un format molt diferent que supera el del llibre però que també romandrà per a tota la vida, un arxiu fonogràfic de primer nivell.

Però també és molt important perquè contribuirem a la promoció de dos mallorquins. En primer lloc el compositor Parera Fons, que és una persona amb una trajectòria admirable i ja plenament consolidat, i que contribueix de manera molt important a aquest treball. En segon lloc ajudarem a consolidar encara més una promesa com és la soprano Maia Planas, que ha fet una feina extraordinària per transmetre el sentiment de Costa i Alcover i que avui dia és una de les veus que tenen més projecció a l'exterior».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris